“В Похід Карпатами” – що було зроблено за рік

Минув рік з того часу, як з’явилася перша версія мобільного додатку “В Похід Карпатами”, яка стала надбанням любителів піших походів Карпатами. На початку було реалізовано лише базовий функціонал і було багато планів.

Робота над втіленням цього проєкту не припинялася впродовж року і триває досі.

Я хочу узагальнити все, що було зроблено до цього часу і розповісти, що собою являє цей мобільний додаток сьогодні.

Каталог маршрутів та слідування обраному маршруту

Ця функція була найбільш затребуваною після появи першої версії мобільного додатку “В Похід Карпатами”. Майже кожного другого користувача додатку цікавили каталог маршрутів та слідування обраному маршруту.

Підтримка маршрутів було додана у січні 2020. Перед цим було завершено формування бази маршрутів. На даний час наш сервіс підтримує 107 маршрутів для походів Карпатами. Це практично всі маршрути, які є в Карпатах. Навіть при відсутності якогось із маршрутів користувачі завжди можуть надати свої поради та пропозиції стосовно маршруту.

З допомогою мобільного додатку ви обираєте маршрут, який плануєте пройти. Для зручності маршрути поділені на категорії, регіони Карпат, складності. Після вибору маршруту слідуйте вказівкам мобільного додатку: буде вказано до якого населеного пункту добратися, як знайти початок маршруту. Потім мобільний додаток працює як навігатор: показує, на якій частині маршруту ви знаходитесь, чи не відхилились від маршруту та ін.

Вибравши маршрут, ви завжди зможете дізнатись цікаві місця на маршруті ( вершини, озера, водоспади, історичні чи природні пам’ятки) та отримати додаткову інформацію про ці місця. Ви маєте можливість бачити дані про навколишні села, інформацію про транспорт. Прогноз погоди на маршруті на 5 днів забезпечить вам похід без хвилювань.

І це все без підключення до інтернету! Але перед виходом на маршрут все ж таки потрібно підключитися, щоб телефон отримав та зберіг свіжу актуальну інформацію.

Користувачі можуть коментувати маршрути, додавати свої фото, розпитувати один одного, просити рекомендацій та ін.

Детальніше: Маршрути походів Карпатами в мобільному телефоні

Села та міста Карпат

Цей розділ мобільного додатку був створений для допомоги туристам з транспортом. Було укладено каталог всіх сіл та міст в Карпатах. Для кожного населеного пункту є можливість додавати загальну інформацію, інформацію про транспорт (розклад руху автобусів та поїздів), коментарі користувачів та фото.

Цей інструмент має дві мети:

  • допомогти туристу під час походу отримати інформацію про населені пункти навколо нього. наприклад, розклад автобусів. Ця інформація зберігається в телефоні і не потребує підключення до інтернету.
  • також цей інструмент може допомогти мешканцям сіл розрекламувати свої населені пункти, розповісти про рідне село, щоб отримати в майбутньому якісь прибутки від туризму. В Карпатах є більше 700 населених пунктів, а туристам відомі приблизно 10-15 з них.

Детальніше:
Села та міста Карпат в мобільному телефоні

Про каталог міст та сіл в Карпатах

Прогноз погоди для походів

Роботу прогнозу погоди було повністю перероблено з моменту випуску першої версії.

Тепер інформація про погоду прив’язана до населених пунктів. Коли ви плануєте свій похід, ви ознайомлюєтеся з прогнозом для найближчих cіл на вашому маршруті.

Інформація про прогноз зберігається в телефоні і пізніше є доступною без підключення.

Для обраного маршруту телефон буде отримувати прогноз погоди автоматично, коли є підключення до інтернету. Таким чином, ви будете мати найбільш актуальний прогноз погоди під час вашого походу.

Детальніше: Прогноз погоди для походу в Карпати

Інструмент “Що то за гора?”

Мобільний додаток “В Похід Карпатами” має також інноваційний інструмент “Що то за гора?”. Він був доданий у травні 2020.

Реалізація цього інструменту була найбільш складною в порівнянні з усіма іншими функціями мобільного додатку.

З цим інструментом ви можете легко дізнатися як називаються гірські вершини навколо вас. Просто запустіть цей інструмент і направте ваш телефон в потрібному напрямку. Ви побачите зображення через камеру телефону і гори, які видно на екрані, будуть підписані.

Детальніше про цей інструмент ви можете дізнатися у статті “Що то за гора?” – нова унікальна функція мобільного додатку “В Похід Карпатами”.

Квести та змагання

Нещодавно було випущено версію 1.3.4 “Рокита”, яка поповнилася новим розділом “Квести та змагання”.

З допомогою цього інструменту можна організовувати цікаві змагання між любителями походів в гори.

На сайті також є відповідний розділ Квести . Там є доступна інформація про квести, які проводяться . Але щоб взяти участь, необхідно використовувати мобільний додаток “В Похід Карпатами”.

Квест включає в себе перелік місць в Карпатах, які потрібно відвідати. Деякі квести можуть мати обмеження в часі, інші – ні. Учасники можуть дозволити опублікувати свій результат. Також туристи можуть влаштувати між собою товариські змагання на найшвидше підкорення вершини гори.

Інструмент запам’ятовує час відвідування контрольних пунктів квесту і на основі цього визначає весь час проходження.

Теми квестів можуть бути різноманітні. Я відкритий до ідей від спільноти по створенні квестів. Можуть бути суто спортивні змагання або пізнавальні квести.

Детальніше про Квести та змагання читайте в статті.

Подальші плани

Дещо раніше я написав статтю про наступні плани: Що робити наступним у мобільному додатку “В Похід Карпатами”?

Деякі з тих пунктів вже реалізовані. Інші я надіюся реалізувати впродовж наступних місяців.

Ось короткий перелік:

  • Чат та форум для спілкування користувачів додатку між собою
  • Трекінг маршруту в поході
  • Онлайн трекінг маршруту, щоб показати де я зараз знаходжуся
  • Реєстрація групи в похід по маршруту
  • Кнопка SOS, інтеграція з офіційними службами
  • Побудова карти інтернет покриття Карпат
  • Пошук місця парковки автомобіля на час походу.

Робота продовжується

Мені все ще цікаво підтримувати та розвивати цей проєкт. Я роблю це з власної ініціативи як хоббі проєкт.

Якщо у вас є можливість, ви можете підтримати розвиток цього проєкту за посиланням “Підтримати проєкт”

Роман Гелемб’юк, засновник “В Похід Карпатами”



P.S. Не забудьте підписатися на наші оновлення у Facebook, щоб знати коли вийдуть нові версії мобільного додатку. Для цього вподобайте нашу Facebook сторінку!
І приєднуйтеся до нашої групи, там ми спілкуємося про Карпати!

Мобільний додаток для android телефонів "В Похід Карпатами"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *