Прес-реліз: На Прикарпатті ентузіаст оцифровує туристичні маршрути в Карпатах у 3D відео

На Прикарпатті вже другий рік поспіль ведеться робота над туристичною платформою “В Похід Карпатами”. Ентузіаст походів у Карпати та професійний програміст Роман Гелемб’юк займається розробкою та підтримкою цієї платформи у вільний від роботи час.

На даний момент платформа “В Похід Карпатами” являє собою веб-сайт з інформацією для туристичних походів в Карпати, а також мобільний додаток “В Похід Карпатами”.

Раніше було оцифровано більше ста пішохідних маршрутів в Карпатах у вигляді GPS треків. Використовуючи мобільний додаток як навігатор, туристи можуть проходити всі ці маршрути.

Недавно, Роман Гелемб’юк анонсував новий проект в межах цієї платформи — створення 3D анімацій для всіх маршрутів. Для кожного маршруту буде створено анімаційне відео на основі 3D моделей гір та треку маршруту. Такі відео дозволяють туристам краще обирати маршрут для походу. Переглянувши відео можна краще зрозуміти рельєф місцевості запланованого походу та краще спланувати сам похід. На даний момент вже доступно відео для 10-ти маршрутів.

Коментар від розробника проекту Романа Гелемб’юка:

“В мене давно була ідея презентувати маршрути для походів у 3D форматі. Не всі мандрівники уміють добре читати топографічні карти. Уявити собі складність всіх спусків та підйомів на маршруті за лініями висот не так просто. Такі 3D відео вирішують цю проблему. Переглянувши відео, ви будете мати чітке уявлення про складність маршруту.”

Нагадаємо, що мобільний додаток “В Похід Карпатами” вже більше півтора року є доступним для завантаження і активно використовується мандрівниками в Карпатах. Цей додаток містить вбудований навігатор з топографічними картами, може працювати повністю автономно (без підключення до Інтернету), має базу туристичної інформації для походів (каталог місць — джерела, привали, цікаві місця, водоспади , озера та інше). Також особлива увага приділяється можливостям обміну інформацією та спілкування туристами між собою.

Робота над розробкою платформи триває. Наступний етап — підтримка локалізацій для різних мов. На початку англійська та німецька локалізації всієї платформи.

Посилання:

Веб Платформа: https://vpohid.com.ua/

3D відео маршрутів: https://www.youtube.com/channel/UCGlmwPkQKNRohA93LX50NZg

Одне з уже створених відео



P.S. Не забудьте підписатися на наші оновлення у Facebook, щоб знати коли вийдуть нові версії мобільного додатку. Для цього вподобайте нашу Facebook сторінку!
І приєднуйтеся до нашої групи, там ми спілкуємося про Карпати!

Мобільний додаток для android телефонів "В Похід Карпатами"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *