Додавання нових місць та приватні мітки

В останньому оновленні мобільних додатків “В Похід Карпатами” для Android та iOS появилася можливість зберігати приватні позначки для місць на карті. І загалом покращено процес додавання місць на карту.

Тепер користувач може вибрати чи він хоче додати позначку на карту видиму для всіх, чи позначка буде видима лише йому. Раніше всі позначки додані в додатку “В Похід Карпатами” були видимі для всіх користувачів.

Продовжувати читання Додавання нових місць та приватні мітки

Тестування оновлень додатку для Android

Оновлення додатку “В Похід Карпатами” для Android зазвичай проходить через стадію бета-тестування. Якщо це тестування успішне, то нова версія стає доступною для всіх користувачів.

Тестування потрібне щоб переконатися , що всі проблеми вирішені, а нові функції працюють правильно.

Інколи я виправляю помилки які були повідомлені користувачами додатку. В такому випадку я прошу цих користувачів приєднатися до бета-тестерів , щоб перевірити чи помилка дійсно виправлена.

Тут описано як саме приєднатися до тестерів додатку. Якщо ви приєднаєтеся ви будете отримувати оновлення версій раніше від усіх інших користувачів.

Щоб приєднатися до тестерів перейдіть за посиланням https://play.google.com/apps/testing/com.gelembjuk.mytrekking і там підтвердіть готовність отримати бета-версію мобільного додатку “В Похід Карпатами”. Через деякий час ви зможете встановити цю версію звичайним способом через Play Services на вашому Андроід телефоні.



Велике оновлення мобільного додатку “В Похід Карпатами”

Дві новини для карпатських мандрівників.
– Нарешті опубліковано “В Прохід Карпатами” для iOS/iPhone
– Додаток для Android змінив свій інтерфейс. Нова версія 2.0 вже також доступна в Play Market

Продовжувати читання Велике оновлення мобільного додатку “В Похід Карпатами”

Тестування додатку “В Похід Карпатами” для iPhone/iOS

Починаємо фінальне тестування мобільного додатку “В Похід Карпатами” для iPhone.

Щоб приєднатися до бета-тестерів перейдіть за посиланням https://testflight.apple.com/join/FOkdoGVx та виконуйте інструкції від App Store .

Коли будуть виправлені помилки які ви знайдете (я сподівають їх не буде) тоді додаток остаточно бде опубліковано в App Store .

Цей додаток має ьаку саму фунціональність, що і однойменний додаток для Андроід. Деякі інструменти ще недоступні, наприклад “Що то за гора?”. Проте, основні інструменти – карта, маршрути, місця, чат, форум працюють так само як на Андроід.



Тестування версії 2.0 на Андроід

Оновлений додаток “В Похід Карпатами” вже готовий до виходу. Це не остаточний варіант, інтерфейс ще буде мінятися . В наступні місяці я планую регулярно випускати оновлення щоб вдосконалити саме дизайн та інтерфейс. Набір інструментів залишився такий як і був: маршрути, карта, чат та інше.

На даний момент нова версія ще не доступна для всіх, лише для користувачів, які погодилися стати бета-тестерами мобільного додатку “В Похід Карпатами” для Андроід.

Режим бета-тестування на платформі Play Services дозволяє перевірити нові версії мобільних додатків на обмеженій кількості добровольців – бета-тестерів.

Отже, якщо ви готові перевірити роботу нової версії перейдіть за посиланням https://play.google.com/apps/testing/com.gelembjuk.mytrekking і там підтвердіть готовність отримати бета-версію мобільного додатку “В Похід Карпатами”. Через деякий час ви зможете встановити цю версію звичайним способом через Play Services на вашому Андроід телефоні.

Якщо ви знайшли якісь проблеми в роботі додатку то пишіть на емейл vpohid.com.ua@gmail.com



Преса про проєкт “В Похід Карпатами”, частина 2

Сюжети та коментарі в місцевій та національній пресі про наш проєкт.

Сюжет на ТРК РАІ. Про нову функцію – покриття мобільним інтернетом. 21 липня 2021

В Івано-Франківську програміст створив інтернет-платформу для подорожей карпатами

Сюжет на ОТБ Галичина. Про нову функцію – покриття мобільним інтернетом. 21 липня 2021

“В похід Карпатами” тепер з Інтернетом

Сюжет на телеканалі 402 1 липня 2021

Франківський мандрівник розробив карту покриття мобільним інтернетом в Карпатах

більш ранні сюжети на ТБ та ефіри можна знайти тут – Преса про проєкт “В Похід Карпатами”



Прес-реліз: В Івано-Франківську розроблено карту покриття мобільним інтернетом для Карпат

На Прикарпатті триває робота над удосконаленням туристичної платформи “В Похід Карпатами”. На даний момент платформа “В Похід Карпатами” являє собою веб-сайт з інформацією для туристичних походів в Карпати, а також мобільний додаток “В Похід Карпатами”.  Ентузіаст походів у Карпати та професійний програміст Роман Гелемб’юк займається розробкою та підтримкою цієї платформи у вільний від роботи час.

Нещодавно в межах цієї туристичної платформи було реалізовано новий інструмент – Карта мобільного інтернет покриття в Карпатах. Ця карта являє собою набір географічних місць та областей на території Українських Карпат, де було зафіксовано сигнал мобільних операторів, достатній для підключення до інтернету зі смартфона.

Наявність цього інструменту дозволить любителям піших походів Карпатами при потребі швидко знаходити найближчі місця з інтернет зв’язком. Інформація про зони покриття містить також перелік мобільних операторів, сигнал яких там зафіксовано. Таким чином турист зможе знайти найближчу точку сигналу саме для свого мобільного оператора.

Коментар від розробника проєкту Романа Гелемб’юка:

Люблю мандрувати Карпатами. Часто під час походів в мене виникала потреба підключитися до інтернету, щоб скористатися месенджерами чи просто переглянути новини. І доводилося чекати, коли на моєму маршруті з’явиться сигнал. Відволікався від маршруту, час від часу перевіряючи наявність сигналу.

Тому я вирішив реалізувати таку функцію на платформі “В Похід Карпатами”, щоб мандрівники легко знаходили місця з мобільним сигналом і почували себе впевненіше серед гір, насолоджуючись мальовничою природою.

Крім того, така функція буде дуже корисною і необхідною в екстрених випадках. Трапляються ситуації, коли терміново потрібно здійснити телефонний дзвінок, а при цьому ще й визначити сигнал мобільного оператора.

Нагадаємо, що мобільний додаток “В Похід Карпатами” вже більше півтора року є доступним для завантаження і активно використовується мандрівниками в Карпатах. Цей додаток містить вбудований навігатор з топографічними картами, може працювати повністю автономно (без підключення до Інтернету), має базу туристичної інформації для походів (каталог місць — джерела, привали, цікаві місця, водоспади, озера тощо). Особлива увага приділяється також можливостям обміну інформацією та спілкуванню між туристами.

Веб Платформа: https://vpohid.com.ua/

Відео-презентація нової функції.

Детальніше про цю функцію в блозі



Мобільний інтернет в Карпатах. Карта покриття

На платформі “В Похід Карпатами” реалізовано нову функцію “Карта – інтернет – покриття”. Як у мобільному додатку, так і на веб-сайті вже можна переглядати області, де є доступний мобільний інтернет.

Продовжувати читання Мобільний інтернет в Карпатах. Карта покриття

Похід в Карпати з провідником. Допомагаємо з пошуком гіда

На платформі “В Похід Карпатами” з’явився новий розділ – “Гіди та провідники”.

Кожного дня я отримую повідомлення та телефонні дзвінки з питаннями про послуги гіда для походу в Карпати. Мені доводиться пояснювати, що я не гід і не займаюся комерційними походами. Інформація на веб-сайті та мобільному додатку зібрана та представлена для людей, які самостійно мандрують горами. Але бачу, що веб-сайтом та додатком цікавляться і користувачі, в яких є бажання іти в похід, але здійснити його вони б хотіли разом з провідником. Зважаючи на таких туристів, я вирішив доповнити додаток.

Це буде окремий розділ для пошуку гіда. Ідея проста – дозволити професійним комерційним гідам та туристичним компаніям розмістити інформацію про свої послуги з прив’язкою до місць та маршрутів, щоб знайти клієнтів. Таким чином зможемо вирішити проблему з гідами і надати можливість всім бажаючим відкривати для себе Карпати.

Продовжувати читання Похід в Карпати з провідником. Допомагаємо з пошуком гіда

Що нового в мобільному додатку “В Похід Карпатами” останньої версії

Нова версія “В Похід Карпатами” для Android вже доступна для використання!
Версія називається 1.6 “Боржава” .

Основні оновлення та виправлення в цій версії:

  • Розпочато використання нових, актуальніших топографічних карт.
  • Вдосконалено роботу з картами: цей інструмент працює тепер швидше. Додано пошук і більше можливостей для налаштування.
  • Покращено роботу чату, клікабельні посилання, копіювання повідомлень.
  • Додано інструмент редагування профілю користувача.
  • І нарешті – новинка додатку – додано Розділ для пошуку гіда в похід.
Продовжувати читання Що нового в мобільному додатку “В Похід Карпатами” останньої версії