Що нового в мобільному додатку “В Похід Карпатами” останньої версії

Нова версія “В Похід Карпатами” для Android вже доступна для використання!
Версія називається 1.6 “Боржава” .

Основні оновлення та виправлення в цій версії:

  • Розпочато використання нових, актуальніших топографічних карт.
  • Вдосконалено роботу з картами: цей інструмент працює тепер швидше. Додано пошук і більше можливостей для налаштування.
  • Покращено роботу чату, клікабельні посилання, копіювання повідомлень.
  • Додано інструмент редагування профілю користувача.
  • І нарешті – новинка додатку – додано Розділ для пошуку гіда в похід.

Всі версії мобільного додатку присвячені якійсь горі або хребту в Карпатах. Ця версія отримала назву масиву “Боржава”.

Нагадаємо, що віднедавна наш додаток підтримує три мови – українську, англійську та німецьку. Нарівні з нашими туристами іноземні гості зможуть без проблем користуватися додатком, мандруючи Карпатами.

Нові карти

Оффлайн карти оновлено. Якщо вони вже були у вас завантажені, то ви можете їх перезавантажити. Старі оффлайн карти були десь 5-ти річної давності. Нові актуальні карти взято з відкритого ресурсу OpenTopoMap.

Ці карти мають більш детальнішу інформацію та актуальний стан стежок.

Вдосконалено роботу карт

В цій версії вилучено карти Google Maps Satellite, які працювали лише при наявності інтернету. Тепер завжди використовуються карти OpenTopoMap, в тому числі онлайн. Можна вибрати чи хочете ви використовувати онлайн карти при наявності інтернету. Звичайно, для походу вам необхідно завантажити офлайн карти. Але для вивчення маршрутів “вдома” вам підійдуть онлайн карти.

За новою версією додаток буде попереджувати вас, що офлайн карти ще не завантажено. Щоб ви не забули виконати цю дію перед походом.

Також вдосконалено пошук по карті. Можна ввести текст для пошуку і при активації фільтру карта перенесеться до першого знайденого місця, де назва співпадає.

Крім того, змінено розміщення кнопок керування картою. Тепер вони справа і не заважають керувати масштабом карти.

Легше знаходити маршрути

В цій версії інформація про маршрути буде відображатися також для кожного місця з каталогу об’єктів та місць. І для кожного населеного пункту – з каталогу сіл та міст.

Таке розміщення допомагає краще знаходити маршрути. Наприклад, якщо ви хочете піти в похід до якогось конкретного місця, то знайдіть його в розділі “Об’єкти та місця”, і на екрані з інформацією про це місце буде також перелік маршрутів, які до нього ведуть.

Так само і для сіл та міст. На екрані з інформацією про населений пункт є всі маршрути, які в ньому починаються або закінчуються (кожен маршрут можна проходити і у зворотньому напрямку).

Вдосконалено роботу чату, форуму та коментування

Тепер у чаті, форумі та коментарях до місць, маршрутів можна додавати клікабельні посилання. Раніше такої можливості не було.

В цій версії вже посилання є клікабельними, і користувачі мобільного додатку можуть краще обмінюватися інформацією про Карпати і походи.

Інші виправлення та доповнення також сприяють зручнішому використанню функції обміну інформацією.

Можливість редагувати свій профіль

В попередній версії зміна аватарки профілю користувача (фото користувача в коментарях) була можлива лише на веб сайті. Зараз це можна зробити і у самому додатку. Функція корисна для форуму і чату з метою покращення приємного і результативного спілкування, коментування авторів дописів.

Додано розділ “Гіди та провідники в походах”

Розділ “Гіди та провідники” – новинка на платформі “В Похід Карпатами”. Серед користувачів мобільного додатку є не тільки любителі самостійних походів, але й багато людей, зацікавлених у піших походах Карпатами разом з досвідченим гідом (провідником). Саме для таких користувачів додано цей розділ.

Інформація про гідів буде розміщуватися на правах реклами. Поки що цей розділ лише починає наповнюватися. Пізніше окремо повідомлю та детальніше опишу функціонування цього розділу.

Посилання на профілі гідів будуть розміщені в описах маршрутів та в окремому каталозі гідів.

На момент публікації в каталозі лише один “тестовий гід”. Він, на жаль, не може запропонувати вам свою послугу – повести вас у похід 🙂

П.С. Присилайте свої пропозиції, враження, зауваження нам і разом будемо вдосконалювати мобільний додаток.



P.S. Не забудьте підписатися на наші оновлення у Facebook, щоб знати коли вийдуть нові версії мобільного додатку. Для цього вподобайте нашу Facebook сторінку!
І приєднуйтеся до нашої групи, там ми спілкуємося про Карпати!

Мобільний додаток для android телефонів "В Похід Карпатами"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *