Села та міста Карпат тепер у мобільному телефоні

Чи знали ви , що у Карпатах є 732 населених пункти?! Пересічний любитель походів у гори може назвати 15-20 сіл та містечок з регіону українських Карпат. Але їх є набагато більше!

Тепер у нас є можливість краще пізнати наші улюблені Карпати. І не тільки теоретично, а в “польових” умовах.

Коли я почав створювати мобільний додаток “В Похід Карпатами”, й сам не дуже уявляв, якими різноманітними є величні Карпати. Звичайно, мені були добре відомі популярні маршрути та райони – околиці Яремче, Ворохти, Верховини, Чорногірський хребет , Горгани в районі Гута – Осмолода – Бистриця. Здвалося, що це і є всі Карпати.

За роботою з’ясувалося, що це приблизно 3-5% площі наших Карпат. А мандрувати є куди: майже 1200 вершин мають назви. З них 640 – вище за 1000 м.
Додаючи інформацію про населені пункти, здивувався їх кількості. Сіл, містечок, міст виявилося аж 732!

Ми дуже мало знаємо про всі ці поселення людей в Карпатах. Хотілося б мати якнайбільше інформації. В каталозі Села та Міста Карпат є всі ці населені пункти, і кожному під силу зробити свій внесок в добру справу.

Наприклад, скільки всього цікавого є в околицях села Ільниця на Закарпатті! Подивіться на карті. Раніше я про це не знав. А там і бобри і цікаві скелі.

Цей каталог та мобільний додаток створено для допомоги туристам в походах. Інформація про села допоможе їм краще спланувати свій маршрут, добратися до початку маршруту чи виїхати назад після походу. Крім того, туристам може бути цікаво побачити села, а не тільки гірські вершини. Дл яцього вони мусять знати що цікавого є в навколишніх селах.

Я очікую вашої підтримки: додавайте фотографії, коментарі про відомі вам поселення, особливо якщо ви місцеві мешканці. Додайте описи цікавих місць поряд з селом чи містечком, наявні туристичні маршрути (навіть якщо вони не є офіційно марковані). Пишіть про все це в коментарях, а я буду розміщувати інформаційні блоки на сайті.

І найголовніше – вся ця інформація тепер є у додатку для мобільних телефонів “В Похід Карпатами”. Ви можете додавати та отримувати інформацію про населені пункти, транспорт, цікаві місця, використовуючи лише свій мобільний телефон.

Вважаю, що ми разом мусимо систематизувати всю цю інформацію та розвивати туризм в Карпатах. Майбутнє нашого краю залежить і від кожного з нас. Скільки навколо цікавого, а турист не завжди про все знає, бо відсутність відомостей позбавляють його такої можливості.

Встановіть мобільний додаток “В Похід Карпатами” на свій телефон , та долучайтеся до нашої спільноти. Розкажіть щось цікаве про села та міста Карпат!

Роман Гелемб’юк для сайту “В Похід Карпатами”



P.S. Не забудьте підписатися на наші оновлення у Facebook, щоб знати коли вийдуть нові версії мобільного додатку. Для цього вподобайте нашу Facebook сторінку!
І приєднуйтеся до нашої групи, там ми спілкуємося про Карпати!

Мобільний додаток для android телефонів "В Похід Карпатами"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *