Доброго дня, спільното. Поділіться досвідом хто юзає гамак. Як ночівля?чи не холодно спати, і якщо дощ, то тент рятує?
Comments 6
Only registered users can add comments to the forum
Eugene
Щодо тенту. Маю тент зшитий з двох частин. Коли сильний дощ, то краплі можуть пробиватись через проколи.
Maxim
Багато років юзаю гамаки в поході. Мені така опція подобається, але не завжди беру з собою. Комплект в мене гамак, москітна сітка до нього, тент, мотузки і пару кілочків ( біля 600гр. комплект). В середину каримат і квілт (спальник). Утеплення залежить від температури. Найменше шо спав 5-10 градусів (Норвегія). Дощ не поміха, якщо треба ставиш тент нижче і все ок. Але спати в гамаку я можу не більш ніж 5 діб поспіль. Втомлюсь, на землю хочеться :-). Але для досвіду раджу. Якщо треба то гамак і маскітка Лайтвей ( https://liteway.equipment ), тент (Китай), каримат (MSR), Квілт (Liteway).
Юрій Іванишин
Рекламувати не мав жодного наміру, інакше міг би ще половину тексту накатати. Просто вказав модель, яка має важливі для мене характеристики і яку я тестував, дещо переробив. При цьому вона абсолютно недешева, тож далеко не кожен захоче викласти таку суму. І взагалі гамаків є до вибору - до кольору, можна вибрати на будь-який смак і гроші. Але на певні моменти при покупці треба зважати.
Юрій Іванишин
Якщо маршрут постійно передбачає недалеко ліс, то можна йти з гамаком і в багатоденний похід. Зручний в соло-поході. Можна зробити бівуак будь-де і будь- коли. Тент мати обов'язково. Можна пончо-тент, але з більших, або переробити на нього тент, напр. 2,1х3 м з силіконки з аліекспрес. Тент повинен не просто захищати від дощу, а бути достатньо великим, щоб закрити боковий вітер. Бажана москітна сітка, яка додатково захистить від мошкари, вітру і додасть температуру комфорту. Можна взяти гамак з подвійним дном, куди зручно запхати каремат/матрац. Вони обов'язкові, бо гамак знизу добре продувається, а тому змерзнете навіть у теплому спальнику. Добре мати з собою два якісь добрі фіксатори (можна щось підібрати у китайців), щоб зчепити з гамаком два кути каремата по діагоналі. Бо найбільша проблема в гамаку те, що під тобою усе сувається, коли часто перевертаєшся, і періодично оголюється спина. Тоді ти прокидаєшся від холоду і починаєш поправляти. Коли треба перечекати дощ, то зручніше сидіти в гамаку ніби в кріслі під тентом, аніж на колінах в наметі. Або просто зробити на півгодини привал хоч над болотом, чи на схилі і лежачи дати відпочити ногам. Гамак річ зручна, хоча не всі маршрути і не весь рік. Хто не любить гойдатися, як я, у сні - то пришити з боків зі зміщенням дві круглі резинки, розтягнути кілочками і вони стабілізуватимуть положення гамака. Добре, коли гамак має має міцну мотузку між його кінцями, яка фіксує його розтяг, тоді гамак має завжди одну і ту ж форму. Довжину експериментальним шляхом підібрати під себе, свій ріст, бо фабричні мають якесь середнє значення. На ній висить москітка, а також можна підвісити у міні-гамаку (у мене є такий) свої речі, які є цінні, або потрібні під рукою. Також за допомогою цієї мотузки можна додатково утеплитися, перекинувши через неї куртку, чи ще щось і створивши ніби внутрішній намет. Для подорожей вдвох є варіант підвісити паралельно через адаптер два гамаки і використати один спільний тент. Користуюсь ось таким http://sevengear.com.ua/ru/shop/gamak-e-lite-gt/
Олександр
інформація прозвучала на правах реклами)))?
Юрій Іванишин
У мене є ще один, мій перший, простіший і легший, але в цьому є ті моменти, яких мені бракувало для комфортних походів
Comments 6
Only registered users can add comments to the forum