Forum • Equipment   •   2052
  •     Andriy Petryk   •   2023, 12 December, 19:24

Покупка спорядження за кордоном. Доставка

Мої вітання мандрівникам ! Хочу придбати намет. 3 місний . 3 сезонний. Всі розповідають, що купують за кордоном по адекватних цінах. Хто і де купує і як з доставкою? Будь-ласка поділіться досвідом.
88 comments

Only registered users can add comments to the forum
Login or Register
Федір1
27 August, 18:26
Справді можна добре зекономити, купуючи спорядження за кордоном особливо якщо знаєш, де шукати. Часто в закордонних магазинах є речі, яких у нас просто нема, або ж вони значно дешевші. Я, наприклад, усе своє спорядження зібрав онлайн, і не приховую заощадив чимало грошей. До того ж доставка займає не так багато часу, як може здатися. Нещодавно навіть замовив фільтр для води ось цей конкретно https://military.eu/ua/p/sawyer/fil-tr-dlja-vodi-sawyer-mini-blue-20615
Стас
26 August, 19:51
Дійсно, правильний вибір спорядження — запорука комфорту та безпеки в поході. Щодо каремата та спальника, важливо орієнтуватися на сезон, прогноз погоди та висоту маршруту. Для літа підійдуть легші варіанти, а для міжсезоння — з більшим запасом тепла. Бренди, які ви згадали, дійсно зарекомендували себе як надійні
Федір1
27 August, 18:27
Так, повністю згоден(на)! Ще варто зважати на вагу спорядження, особливо якщо планується трекінг на кілька днів. А ви користуєтесь спальником у комплекті з термобілизною чи берете модель "теплішу з запасом"?
Вадим
15 August, 19:48
У мене 4-х містний посилання https://military.eu/ua/p/coleman/namet-4-misnij-coleman-darwin-4-994236 дуже не поганий намет проблем не було користуюсь вже рік
Стас
26 August, 19:52
Coleman Darwin 4 вам добре служить! Він дійсно зручний і надійний, а водостійкість та проклеєні шви дають впевненість навіть у дощову погоду
Федір1
27 August, 18:27
Погоджуюсь, Darwin 4 класика серед 4-місних наметів. До речі, як він тримається при сильному вітрі? Бачив, що його часто беруть для сімейних виїздів. А чи використовували додатковий тент або вистачає штатного покриття?
Володимир
12 August, 19:39
MSR і Hilleberg — це ті бренди, на які можна покластися в найскладніших умовах: легкі, з високою водонепроникністю і фокусом на швидку установку.
Вадим
15 August, 19:50
Так, я теж помітив — коли йдеш у складні умови, краще не економити. MSR і Hilleberg реально витримують дощ, вітер і швидко ставляться. На власному досвіді перевірено
Стас
26 August, 19:53
дійсно можна вважати надійними брендами для серйозних походів і експедицій — легкі, водонепроникні та швидко встановлюються. Вони чудово підходять для складних умов, де важлива кожна деталь спорядження. Для сімейного кемпінгу або коротких подорожей Coleman Darwin 4 цілком вистачає, але якщо плануєте гірські маршрути чи зимові походи, MSR і Hilleberg точно будуть більш безпечним та надійним вибором
Федір1
27 August, 18:28
Цілком згоден(на)! У складних умовах краще мати перевірене спорядження там економія може обійтись дуже дорого. До речі, хтось із вас мав досвід використання MSR чи Hilleberg взимку? Цікавить, як вони поводяться при мінусовій температурі та сильному вітрі. І ще: ви берете підкладку під намет (footprint), чи вважаєте, що вона не обов’язкова?
Сергій
10 August, 15:23
Спальник Sierra Designs Nitro 800 20°F — це справжній вибір для легких та комфортних трекінгів. Його конструкція квілта дозволяє вільно рухатися під час сну, що особливо цінно для тих, хто любить змінювати позицію.
Володимир
12 August, 19:40
Його квілтовий дизайн дає більше свободи руху, а завдяки пуховому наповнювачу 800 fill power він залишається дуже теплим при відносно малій вазі. Температурний рейтинг 20°F (~–6°C) робить його універсальним — можна брати як для літніх високогірних походів, так і для більш прохолодних весняно-осінніх ночівель.
Вадим
15 August, 19:52
в мене https://military.eu/ua/p/coleman/namet-4-misnij-coleman-darwin-4-994236 кажуть що він по якісті такий як Sierra Designs Nitro 800 20°F
Стас
26 August, 19:54
Якщо ви шукаєте подібний спальник, варто звернути увагу на military.eu. Цей магазин пропонує широкий асортимент туристичного спорядження, включаючи спальники від різних брендів
Федір1
27 August, 18:29
До речі, хтось замовляв спальники з military.eu ? Цікавить, як вони в реальних умовах особливо моделі з пуховим наповненням. Я зараз якраз підбираю щось на осінь, щоб не було важке, але тримало тепло мінімум до –5°C. Може, хтось вже тестував якусь конкретну модель?
Сергій
10 August, 15:01
Дуже слушно — military.eu справді рятує, якщо хочеться взяти якісне спорядження за справедливу ціну. У мене також часто виходить заощадити саме там завдяки акційним комплектам і розпродажам. Доставка у мене завжди була швидкою, без будь-яких “митних пригод”. А ще здорово, що асортимент дозволяє підібрати щось конкретно під свій формат походів
Володимир
12 August, 20:25
За те його і люблять купив https://military.eu/ua/p/coleman/namet-4-misnij-coleman-darwin-4-994236 вважаю цю покупку самою вдалою
Вадим
15 August, 19:54
Я теж часто замовляю на military.eu — і правда, інколи вдається зловити класні акції. Доставка швидка, все без проблем, а вибір спорядження дозволяє підібрати саме те, що потрібно для конкретного походу
Стас
26 August, 19:54
military.eu дійсно виручає, коли хочеться якісне спорядження за чесну ціну. Акційні комплекти та розпродажі дозволяють непогано заощадити, а швидка доставка без митних проблем додає зручності. Ще круто, що асортимент дозволяє підібрати спорядження саме під ваші потреби та формат походів — від легких трекінгових рюкзаків до наметів і спальників для різних умов
Федір1
27 August, 18:30
Погоджуюсь! Завдяки таким знижкам я нещодавно придбав там компактний фільтр для води https://military.eu/ua/p/sawyer/fil-tr-dlja-vodi-sawyer-mini-blue-20615 та термобілизну вийшло дешевше, ніж очікував)
Іван
9 August, 19:45
Цікаво, а які саме моделі наметів ти розглядаєш? Можливо, є конкретні бренди чи характеристики, які для тебе важливі? Це допоможе дати більш точні поради щодо вибору та доставки.
Назар
10 August, 09:58
Найчастіше дивлюся на намети від MSR і Hilleberg надійні, легкі та витримують складні умови. Важлива водонепроникність і швидкість встановлення. Якщо потрібен конкретний варіант, можу порадити щось із military.eu.
Сергій
10 August, 15:07
Зрозуміло, MSR і Hilleberg — це справжня класика! Їхня надійність і якість підтверджені роками та реальними походами. Дуже важливо, що вони витримують навіть складні погодні умови, а швидкість встановлення дійсно економить час і сили. Якщо матимеш бажання, поділись, які саме моделі найбільше сподобались або які плануєш взяти. І дякую за рекомендацію military.eu — це реально хороший ресурс для якісного спорядження!
Володимир
12 August, 20:33
Згоден з тобою — military.eu справді часто виручає і цінами, і вибором. Теж брав там спорядження кілька разів, доставка приїжджала швидко і без зайвих проблем. Асортимент дійсно широкий, можна підібрати під будь-який формат походу — від легких вилазок на вихідні до серйозних трекінгів
Федір1
27 August, 18:31
Цілком підтримую military.eu реально зручний варіант, коли хочеш якісне спорядження без переплат. До речі, чи хтось з вас мав досвід з наметами Naturehike? Бачив, що іноді вони з’являються на military.eu, виглядають цікаво за свою ціну. Цікавить, як вони себе поводять у дощ і при сильному вітрі?
Сергій
10 August, 15:06
Дуже слушно! Вага і водостійкість — це дійсно ключові моменти для намета, особливо в наших кліматичних умовах. Згоден, що вентиляція часто недооцінена, а вона справді допомагає уникнути конденсату всередині.
Федір1
27 August, 18:31
Так, вентиляція це часто те, про що згадують уже після першої ночі в сирому наметі ) До речі, ви звертаєте увагу на розташування вентиляційних отворів при виборі намета? Бо навіть хороша тканина не врятує, якщо повітря не має як циркулювати.
Вадим
15 August, 19:54
Я дивлюся переважно на легкі 2‑місні намети для трекінгу, щоб не тягнути зайву вагу. Бренди типу MSR, Hilleberg і Big Agnes мені подобаються через надійність і простоту установки. Для мене важливі водонепроникність, стійкість до вітру і компактність у рюкзаку.
Стас
26 August, 19:56
Дуже корисно бачити різницю між купольними та тунельними наметами та враховувати характеристики, як водонепроникність, матеріал дуг і вагу. Я зазвичай орієнтуюсь на легкі та міцні моделі для трекінгу, а також звертаю увагу на вентиляцію і простір для спорядження
Федір1
27 August, 18:33
Саме так, баланс між вагою, міцністю і вентиляцією ключ до комфортного походу. До речі, чи є у вас улюблені моделі або бренди, які поєднують ці характеристики? І як ставитесь до додаткових аксесуарів, наприклад, тентів чи підкладок під намет чи вважаєте їх потрібними для тривалих трекінгів?
Назар
31 July, 12:50
Тема купівлі спорядження за кордоном завжди актуальна. Особисто я часто замовляю з military.eu ціни там адекватні, а доставка в Україну працює швидко і без проблем із митницею. Щодо наметів, раджу дивитись моделі з хорошою водонепроникністю і вагою під ваші потреби. А хто ще має досвід замовлень з ЄС чи інших країн?
Іван
9 August, 19:47
Дякую за пораду про military.eu! А які саме моделі наметів ти вважаєш оптимальними для тривалих походів? І чи були випадки, коли доводилось стикатися з проблемами на митниці при замовленні?
Назар
10 August, 10:00
Для тривалих походів вибираю намети з хорошою вентиляцією і стійкістю до вітру наприклад, Hilleberg Nallo або MSR Hubba. Щодо митниці, проблем не було, якщо правильно оформлювати документи і вибирати перевірених продавців
Володимир
12 August, 20:39
я собі замовив https://military.eu/ua/p/coleman/namet-4-misnij-coleman-darwin-4-994236 і не про що не жалію
Федір1
Coleman Darwin 4 дійсно надійний варіант для сімейних походів і тривалих вилазок. Особливо подобається його простір і стійкість до дощу. До речі, хто ще замовляв у military.eu? Як вам їхня швидкість доставки і сервіс? Можливо, хтось має досвід з іншими моделями наметів або спорядженням?
Сергій
10 August, 15:08
Повністю згоден! military.eu — відмінний варіант для замовлення спорядження з ЄС, особливо коли хочеться поєднати якість і адекватну ціну. Доставка в Україну у мене теж проходила без проблем, що дуже важливо. Щодо наметів, повністю підтримую — водонепроникність і вага мають бути пріоритетом, адже це впливає на комфорт і безпеку в поході. Цікаво, чи хтось ще замовляв із інших європейських магазинів і який у вас був досвід?
Федір1
Це точно! Я теж чув позитивні відгуки про military.eu особливо про їхні акції та швидку доставку. Щодо інших європейських магазинів, чув, що багато хто замовляє з Bergfreunde або Globetrotter. Хтось має досвід з цими? Як там із митними процедурами і доставкою?
Володимир
12 August, 20:38
military.eu — один із перевірених варіантів для замовлень з ЄС. Щодо наметів, повністю підтримую твою пораду про водонепроникність і вагу: показники гідростатичного стовпа від 3000 мм для тенту та 5000 мм для дна — вже непоганий стандарт для дощових умов, а от вагу варто підбирати залежно від того, чи ходиш соло, чи з компанією.
Федір1
27 August, 18:34
Абсолютно згоден! Вода і вага ключові моменти. Який формат походів для тебе актуальніший соло чи груповий?
Вадим
15 August, 19:55
Я теж замовляв з military.eu і повністю підтверджую — ціни нормальні, доставка швидка, митниця жодного разу не підводила. Щодо наметів, додаю: звертайте увагу ще й на стійкість до вітру, особливо якщо плануєте гірські походи.
Федір1
27 August, 18:35
Абсолютно, стійкість до вітру дуже важливий фактор, особливо в горах. Добре, що military.eu не підводить із доставкою і цінами. Чи є у вас улюблені моделі наметів, які показали себе найкраще в складних умовах?
Стас
26 August, 19:56
military.eu дійсно виручає — адекватні ціни, широкий вибір спорядження та швидка доставка без митних проблем. Щодо наметів, я теж завжди звертаю увагу на водонепроникність, міцність матеріалів і вагу, щоб підходили саме під мій формат походів
Федір1
27 August, 18:36
Цілком згоден! В military.eu реально можна знайти спорядження, яке відповідає твоїм вимогам і за ціною, і за якістю. А який формат походів у тебе найчастіше короткі вилазки чи тривалі експедиції? Можливо, пораджу щось із їхнього асортименту, що підійде саме тоб
Андрій
30 July, 09:54
Чудово бачу, що спогади про Sierra Designs Nitro 800 20°F підтверджують його надійність і легкість. Особливо цінним є квілтова конструкція — вона справді економить вагу й забезпечує комфорт без втрати тепла.
Назар
31 July, 12:50
Так, квілтова конструкція це реально крута фішка для легких спальників. Вона дозволяє уникнути зайвого об’єму та ваги, що дуже важливо в тривалих походах. А ти пробував цей спальник в умовах сильного вітру чи вологи? Як він там себе поводить?
Іван
9 August, 19:48
Сам теж помітив, що квілтова конструкція справді робить спальник легшим і компактнішим. Щодо вітру та вологи — у моєму досвіді цей спальник добре тримає тепло, але при сильному вітрі краще використовувати додатковий захист, наприклад, вітрозахисний чохол або намет з хорошою вентиляцією. А як ти захищаєш спальник у таких умовах?
Назар
10 August, 10:00
Зазвичай використовую компресійний чохол і додатковий тент, якщо прогнозують сильний вітер або дощ. Важливо зберегти спальник сухим і не допустити проникнення холодного повітря тоді комфорт гарантований навіть у складних умовах.
Федір1
27 August, 18:37
Дуже розумний підхід! Компресійний чохол і тент це класика для захисту. До речі, на military.eu є кілька класних тентів і аксесуарів для спальників, які можуть стати у нагоді в таких ситуаціях. Чи пробував хтось із вас їх використовувати? Які ваші враження?
Іван
9 August, 19:48
Цікаво, а ти використовував цей спальник в особливо холодних умовах? Як він поводився при сильних вітрах чи вологості? Можливо, є якісь нюанси в догляді або використанні, про які варто знати?
Сергій
10 August, 15:09
Квілтова конструкція – це справжній прорив для легких спальників, особливо в теплі пори року. Sierra Designs Nitro 800 справді показує себе відмінно, ідеально поєднуючи тепло та компактність. А ти пробував його в умовах вітру чи вологи? Як він поводиться?
Володимир
12 August, 20:40
Так, Sierra Designs Nitro 800 20°F добре поєднує легкість і тепло, а квілтова конструкція ще й дає свободу руху, чого часто бракує у класичних спальниках.
Вадим
15 August, 19:57
Квілтова конструкція реально робить спальник легким і зручним, і при цьому тепло тримає чудово.
Федір1
27 August, 18:38
Повністю згоден! Квілтова конструкція це справжній баланс між комфортом і функціональністю. Особисто я завжди стараюся захищати спальник від вологи і сильного вітру додатковими аксесуарами, щоб зберегти його тепло і довговічність. А хто ще має досвід використання таких спальників у різних умовах? Поділіться порадами!
MERSI
17 July, 17:57
Я купляю все на military.eu там і ціни адекватні і доставка
Андрій
30 July, 09:56
Згоден на military.eu завжди закупаюсь ціни супер
Назар
31 July, 12:51
Повністю підтримую! Military.eu це справді зручний і надійний магазин для туристичного спорядження. Особливо подобається, що часто бувають акції і можна знайти хороші брендові речі за розумною ціною.
Вадим
15 August, 19:59
Military.eu реально зручний, ціни приємні, а акції дозволяють брати якісне спорядження без переплат. Сам часто ловлю хороші пропозиції там.
Федір1
27 August, 18:38
Це точно! Military.eu один із кращих варіантів для якісного спорядження за розумною ціною. Акції і розпродажі там дійсно допомагають непогано зекономити. А хто вже замовляв там і які у вас улюблені бренди або товари? Поділіться враженнями!
Іван
9 August, 19:50
на military.eu справді добра якість і ціни адекватні
Назар
10 August, 10:01
Повністю згоден, на military.eu завжди знаходжу якісне спорядження за вигідною ціною. Доставка швидка, і проблем з митницею не було жодного разу.
Вадим
15 August, 19:59
Military.eu реально зручний: швидка доставка, жодних проблем із митницею і завжди можна знайти якісне спорядження за хорошу ціну
Сергій
10 August, 15:12
я собі там купив недавно рукавиці https://military.eu/ua/p/mechanix-wear/taktichni-rukavici-mechanix-wear-m-pact-multicam-99350 мені дуже сподобались
Вадим
15 August, 20:02
Я теж розглядав Mechanix Wear — кажуть, що рукавиці дуже міцні і зручні. Радію, що ти задоволений покупкою!
Федір1
27 August, 18:39
Так, Mechanix Wear це класика серед тактичних рукавиць, дуже довговічні і зручні. До речі, на military.eu часто бувають акції на цей бренд, варто стежити, щоб зловити вигідну пропозицію. Хто ще користувався Mechanix Wear? Які моделі рекомендуєте?
Володимир
12 August, 20:44
Так military.eu супер магазин
Vill Bet
7 May, 18:14
супер форум https://vpohid.com.ua/
Ewing Kenneth
2024, 25 April, 07:28
Привіт.
Иван Розінков
2024, 22 March, 13:45
А де можна купити все для військових?
Андрій
30 July, 09:50
На military.ua купив собі Mil-Tec Teesar Squad 5' Boots Multicam (посилання https://military.eu/en/p/mil-tec/mil-tec-teesar-squad-5-boots-multicam-169766) думаю для выйськових там точно все буде
Назар
31 July, 12:51
Так, на military.eu дійсно великий вибір військового спорядження від взуття до тактичного одягу і аксесуарів. Плюс часто бувають акції і хороші відгуки від користувачів.
Вадим
15 August, 20:02
Mil-Tec Teesar Squad 5’ дійсно виглядають надійно. Для військових чи активного трекінгу точно підійдуть. Радію, що знайшов потрібне на military.eu
Федір1
27 August, 18:39
Повністю підтримую! Взуття Mil-Tec дуже популярне серед військових і любителів активного відпочинку. На military.eu є великий вибір, і часто можна знайти хороші акції. А хто ще користується їхнім спорядженням? Які моделі взуття чи одягу вам найбільше сподобалися?
Іван
9 August, 19:52
На military.eu добрі ціни купив собі зимове взуття https://military.eu/en/p/mil-tec/mil-tec-teesar-squad-5-boots-brown-832699
Назар
10 August, 10:01
Так, Mil-Tec перевірений бренд, а взуття дуже зручне і довговічне. Зима не страшна з такими черевиками. Military.eu хороший вибір для якісного спорядження.
Вадим
15 August, 20:04
Mil-Tec реально перевірений бренд, черевики зручні і міцні. З такими зимові походи не страшні. Military.eu — дійсно надійне місце для покупки спорядження.
Федір1
27 August, 18:40
Абсолютно згоден! Mil-Tec дійсно показує себе з найкращого боку, особливо в зимових умовах. До речі, на military.eu часто бувають хороші пропозиції на зимове взуття та одяг. Чи є ще якісь бренди або моделі, які ви рекомендуєте для холодної погоди?
Сергій
10 August, 15:13
я собі купив рукавиці на сайті military.eu классні https://military.eu/ua/p/mechanix-wear/taktichni-rukavici-mechanix-wear-m-pact-multicam-99350 я думаю там все буде
Вадим
15 August, 20:05
На military.eu реально можна знайти хороші речі, а ці рукавиці виглядають супер для походів і активного використання.
Володимир
12 August, 20:47
Брат військовий брав собі такий рюкзак https://military.eu/ua/p/wisport/rjukzak-wisport-reindeer-75-l-multicam-full-camo-38772 йому сподобався подивись там може і собі щось знайдеш)
Соболева Алина
2024, 8 March, 10:01
Так ви праві
Ілля
2024, 2 February, 14:11
За кордоном всі ціни адекватні. Я купував дещо. У нас такі ціни теж є, але треба пошукати, щоб не ошукали.
Muzohol
2024, 2 April, 10:24
Цікава тема. Дякую. Було б непогано, якщо буде більше варіантів.
Андрій
30 July, 09:58
Цілком погоджуюсь. За кордоном часто ціни більш прозорі, а вибір більший. У нас теж можна знайти адекватні пропозиції, але дійсно — треба витратити трохи часу на пошук, порівняння і перевірку продавців, щоб не натрапити на перекупів або «модну» накрутку.
Назар
31 July, 12:52
Так, пошук і порівняння це ключ до хороших покупок. Я сам часто відстежую кілька магазинів і акцій, щоб не переплачувати. Якщо комусь цікаво, можу поділитися списком надійних магазинів з хорошими цінами та доставкою в Україну.
Іван
9 August, 19:52
Це дуже корисна стратегія! А які саме магазини ти рекомендуєш для покупки спорядження з доставкою в Україну? Можливо, є якісь особливі умови чи лайфхаки, які допомагають економити?
Назар
10 August, 10:02
Я рекомендую military.eu великий вибір, вигідні ціни і швидка доставка. Також корисно стежити за сезонними розпродажами і підписуватися на розсилки, щоб не пропустити знижки.
Сергій
10 August, 15:14
згоден я на military.eu закупаюсь
Володимир
12 August, 20:47
так це правда один з прикладів military.eu

You can use the mobile application "Trekking Carpathians" to work with the forum. Your discussions will always be with you