Форум •    •   1141
  •     НЕВГАМОВНИЙ   •   2021, 27 травня, 12:58

Від Ділового до Сарати

Отакий маршрут планується 4-5 червня. Можливо ( скоріш за все) зайдем ще на Чорногору. Шукаєм компанію до гурту- нас іде двох ( вже три тєла) По часу- біля двох тижнів, кілометраж 130- 170 км. Хто йшов, будем раді за координати цікавих геолокацій.
4 коментарів
 
Лише зареєстровані користувачі можуть додавати коментарі у форум
Ввійти або Зареєструватися
НЕВГАМОВНИЙ
2021, 2 червня, 10:33
Дякую. А кудою красивіше йти- через полонину Явірник з Явірницьким водограєм, чи таки через Ялівецький, а біля Білого вже набирати висоту?
forester-if
2021, 29 травня, 16:18
Також є плани туди потрапити. Дика місцевість максимально віддалена від цивілізації. З боку Румунії природній заповідник. Погранці казали що бувають ведмеді. Це відрізок від г. Стіг до г. Палениця. На щастя хоч тут бувають. Їх боятись не варто, вони самі мають страх до людей які є для них кривдниками. Єдине що їх може зацікавити, це харчі. Якщо будете таборитися вночі на цьому відрізку, то їжу якщо вона у вас залишиться), підвіште на дерево подалі від намету, а сам табір можна "помітити" по периметру сичею. Ведмідь вчує людину, і буде оминати ваш табір десятою дорогою.
forester-if
2021, 29 травня, 16:06
Привіт. Маршрут особливий тим що проходе у найбільш віддалених від цивілізації місцевостях наших карпат. Як з нашого, так і з Румунського боку. Що на маршруті можна подивитись цікавого? 1. Ялівецький водопад (за бажанням тому що потрібно робити гак з маршруту), або відразу звернути вправо і набрати висоту і іти вехом по кордону через г. Щербан та Струнга, і далі верхом звідти вийти на ПІМ, там значно видовишніше ніж низом. 2. Мармароси самі по собі дуже класні; 3. скелі смерті; 4. Витоки річки Біла Тиса, 5. оцінати зблизька Румунські вершини Феркау та Міхайлик пройшовшись хребтом г. Ненеска, 6. Скелі баби біля гори Команова. Дуже цікаве місце ось інфа: http://nppver.at.ua/publ/zagalna/skala_babi/2-1-0-8 ; 7. г. Палениця особливісь якої що вона не має чітко вираженої вершини. Пласка гора. Там повоєнні роки була злітна смуга де дозаправлялись літаки. Сама місцевість мені дуже сподобалась; 8. Витоки річки Ч. Черемош. 9. Дуже віддалене та майже зникле с. Сарата. Крім цьго поруч маршруту є так зване "висяче болото" (не був не знаю) а ще печера "Цоркало".
НЕВГАМОВНИЙ
2021, 2 червня, 10:34
Дякую. А кудою красивіше йти- через полонину Явірник з Явірницьким водограєм, чи таки через Ялівецький, а біля Білого вже набирати висоту
 

Ви можете використати мобільний додаток "В Похід Карпатами" щоб працювати з форумом. Ваші обговорення будуть завжди з вами