Форум •    •   2021
  •     Roman Gelembjuk   •   2020, 22 грудня, 13:46

Похід на гору Задні Скалки біля Старої Гути

На початку грудня 2020 я здійснив коротку одноденну вилазку по маршруту в районі села Стара Гута. Іти на довгий маршрут не було часу. Тому на Сивулую чи Ігровець і вирішив не ходити. Крім цих популярних маршрутів з Старої гути є ще легкий маршрут на гору задні Скалки.
На цьому сайті цей маршрут я назвав "Дитячі Горгани". З села Манява до села Стара Гута. Я пройшов лише половину маршруту і повернувся назад. Це легкий маршрут, з незначним підйомом. Чудово підходить для походу з дітьми.
Недалеко від початку маршруту є відреставрована криївка УПА. Вигладає цікаво і пізнавально.
Десь половина стежки проходить буковим лісом, потім починається відкрита дорога з характерним горганським камінням навколо. Виглядає як "капітальна" лісова дорога. Але зараз слідів транспорту не видно. Може ліс перестали рубати. Я не знаю яке призначення тієї дороги.
З цієї дороги відкриваються чудові види на Ігровець та Сивулю. Але цього разу Сивуля була у хмарі. А Ігровець та Високу було чуово видно більшість часу. Добре видно інші вершини в цьому районі. Станимир, Негрову і тд.
Вершина гори Задні Скалки вкрита камінням та рідким лісом. Є багато "окопів" з часів Першої Світової війни. Вигладає так, що тут туристи ходять не часто. Вершина досить дита. Стежка на хребті ледь помітна. Від вершини Задні Скалки я повернувся назад в Гуту. Якби продовжив похід по маршруту, то прийшов би до Манявського водоспаду, а потім в село Манява.
8 коментарів
 
Лише зареєстровані користувачі можуть додавати коментарі у форум
Ввійти або Зареєструватися
Александр Кирпиченков Фотограф
2022, 12 січня, 12:42
Интересный маршрут, использовали Ваше приложение на телефоне когда шли этим маршрутом, тут выложен видеоотчет https://www.youtube.com/watch?v=htRtE0svxSw
oleg
2021, 2 березня, 08:16
Цікаво. Можна з Гути піти ндо Манявського водоспаду.
Александр Кирпиченков Фотограф
2022, 12 січня, 12:40
Можно, мы от старой Гуты шли через Манявский водопад, потому через Манявский скит и до Букового и Бухтивецкого водопада, если интересно видеоотчет с детьми https://www.youtube.com/watch?v=htRtE0svxSw
oleg
2021, 2 березня, 08:11
Там через резиденцію презедента треба іти? Пускають?
Андрей Петров
2020, 30 грудня, 11:29
Как там сейчас? Снега много? Знакомые хотят легкий поход
Roman Gelembjuk
2020, 30 грудня, 08:59
Я зараз не знаю. Думаю снігу немає на цьому маршруті.
Александр Кирпиченков Фотограф
2022, 12 січня, 12:41
снег был даже в мае ))
ОксанаВерховинська
2020, 23 грудня, 05:34
Цікаво. Я цим маршрутом ще не ходила. треба буде піти
 

Ви можете використати мобільний додаток "В Похід Карпатами" щоб працювати з форумом. Ваші обговорення будуть завжди з вами