2 червня, 07:19
Для літа-осені добре підходить легке, але міцне взуття з хорошою підошвою — бажано з гарним зчепленням, особливо якщо плануєш ходити по мокрих або кам’янистих стежках. Варто звертати увагу на наявність мембрани, щоб взуття не промокало, але водночас «дихало». Також бажано, щоб взуття мало посилений носок і фіксувало гомілку.
1 червня, 15:12
Якщо йдете в похід на кілька днів — не економте на взутті. Я свої трекінгові черевики замовляла на military.eu/ua вже два роки тримаються, ще й по багнюці нормально гребуть.
2022, 6 червня, 19:29
В моєму випадку віддаю перевагу:
Для 3-з сезонів Карпат і любого іншого нескладного трейлу використовую bestard trailtech
Для зими в Карпатах чи для літніх 3-4, інколи 5 тисячників використовую bestard breithhorn
Звичайно, взуття недешево коштує, але воно того варте на всі 100
2022, 12 лютого, 17:53
Підкажіть чи хтось юзав Талант Тайфун, літній варіант, наскільки вони зручні?
2021, 4 серпня, 12:20
Пройшовся півтора дні з Ясіні -Петрос-Говерла-по вершинках до Ребра і спустився через Несамовите в Заросляк з наплічником 14-15кг. Результат по взуттю на фото. Хотів ще день і пройти весь хребет, але ... :) пишу щоб інші не повторювали моїх помилок. Наступного дня з Заросляка з сімєю піднімався в берцах шкіряних з прокату - нормально. Але ..якісне взуття потрібно мати.
2021, 23 червня, 08:33
Ботинки с высоким берцем. Кожаные с мембрана gortex. Производятся для Украины. Для пограничников. Фирма "Талан" Не промокают, нога не йорзает в ботинке, в 20-25 при активной ходьбе нога не успевает потеть(мембрана справляется),достаточно лёгкие,подошва средней жосткости,удобные. Я доволен. Месяц назад стоили 1250 грн.
2021, 23 червня, 08:38
В мене такі. Талан Пластун. Вже десь 4 роки їх ношу. Я задоволений.
Плюси - зручно сидять, ніколи не натирали, не важкі як для берців. Комфортна температура крім літа. Ідеальні для Горган по каміннях скакати
Мінуси - літом жарко в теплу погоду. Таки промокають, якщо певний час іти по росі або по дощі. Але можливо треба було їх якосб доглядати.
2021, 23 червня, 09:32
Да,их нужно обрабатывать. Я их вытираю влажной тряпочкой после каждого похода,ставлю на балкон и они там высыхают,проветриваются. Потом я их обробатываю влагозащитным спреем втирая пальцами в кожу ботинка. Жду пока впитается и высохнет. После этого мажу коричневым обувным кремом. Мне этого хватает.
2021, 15 червня, 10:43
Все воно так, але це власний вибір. Все залежить від навантаженості походів, від сезонності, від рівня комфорту, і звичайно від товщини гаманця. Понад 10 років тому купив нові Lowa tibet gtx, сходив на Кавказ і юзаю по Карпатах в холодний і вогкий період року. Комфорт і невбиваємість. На осінь весну маю Mendel, на літо Saleva. Син цього року придбав теж Lowa, враження розпирають...
2021, 14 червня, 13:36
Все це класні "поради", але все залежить від повноти стопи, а не тільки "розміру"...плюс вага рюкзака
2021, 22 травня, 06:27
Привезли з Італії, купував за 155€. Розмір 43 з половиною. Але трохи прорахувався, спробував розходити один день, але боюсь, що в горах ноги набрякнуть і буде важко йти. Ходив буквально один день, стан фактично нових. Ідеально підійдуть для тих в кого розмір 42.
2021, 20 травня, 19:29
Берці, найуніверсальніше, дешеве та досить міцне взуття. У поході дуже важливим є фіксація гомілки, треки та кросівки того не дають ( оо...скільки ж ми не дойшли кілометрів через ті гомілки!...)
Потрібно купляти з подвійною прошивкою ( провощеною ниткою) та проклейкою. Таких досить небагато на ринку, і на жаль не вкраїнського виробництва. Як варіант взяти "наші" берці, та модифікувати їх у взуттярів- замінити нитки на провощену мононитку, поставити людську форнітуру, обробити рициновою олією. Це наважить 1000 грн до капців.
Застосовувати такі апгрейди можна коли берці вже підвтомились))
Вибирати їх треба на 1-2розміри більші, щоб пальці "гасали", це дасть важливий простір для набрякшої ноги, після 15-20 км ходу. В ідеалі вміти носити онучі ( з фліса!!), але на розтоптане взуття підуть звичайні зимові житомирські панчохи. В середину обовязкова груба вовняна устілка, вона індивіалізує анатомію підошви.
Якщо навчитись правильно носити берці, то ви вже, на жаль чи на щастя, ніколи і не захочете міняти їх на щось компромісне.
UKR TEC з Хмельницька випускає непогане взуття, але нитка не провощена. Крій, якість прошивки, форнітура непогані.
Собі взяв на зиму їхні Вікінги, а на літо Армійські.
Якшо шо- то є ще чотири пари берців. Тому пишу не зовсім з дивана))
2021, 19 травня, 13:54
Вже багато років допомогають мені топтати по горам "тапки" Salomon xa pro 3d. Потоп на Чорногірському хребті в червні 2020 року витримали на 200%.
2021, 22 червня, 22:40
Теж в таких ходив на Парашку, враховуючи те , що вони були мені якраз по розміру, а потрібно хоч трішки з запасом, то залишився в результаті без 4-ьох нігтів після спуску але модель варта уваги ,плюс їх дешево продають !
Зараз взяв meindl черевики , буду скоро перевіряти, salewa, la sportiva , meindl, mammut
2021, 13 травня, 06:54
я пользуюсь salomon трекинг кроссовки , с технологией гортекс. были ещё мак кенли акватекс , спустя часа проливных дождей протекают , но покупал за 1200 в интерспорте и понимал что так будет , но от грязи очень быстро очистить можно и в целом удобные . а вот Саломона купил на секонде за 400грн и радуюсь , такие сейчас в магазине по скидке за 2800-3200
2021, 12 травня, 14:17
Якщо хочете щось з дорожчого рекомендую придивитись до норвежської фірми Viking дуже зручне трекінгове взуття. В них є кросовки з технологією GoreTex дуже круті . Підійдуть на весну- літо - осінь ,але і ціна їх не дешева в середньому 200$
2021, 5 травня, 18:48
Все залежить від стилю вашого походу, його довготривалості і тд. Особисто я вважаю найкращий варіант одна пара хороших черевиків, саме то, і змінні тапки для табору (крокси) ідеальний варіант. Брендів довилі багато, різний бюджет. Але хороше, дійсно якісне взуття й коштує солідно, й варте того. Я б звернув увагу на Salewa, La Sportiva.