13 годин назад
Взяв кілька речей на military.eu — справді швидко доставили і без зайвих митних клопотів. Якість норм, ціни приємні. Ще гляну Trekkinn, бо цікаво порівняти асортимент і акції.
10 серпня, 14:02
купівля спорядження дозріває в Україні через високі ціни або відсутність розмірів. Я теж часто замовляю з military.eu — люблю їх за хороші ціни, широкий асортимент брендів і надійну доставку. Був досвід із Tradeinn/Trekkinn — там величезний вибір і часто попадаються знижки, особливо на дорогі бренди. Але для повсякденного використання та бюджетних покупок military.eu зазвичай виграє
13 годин назад
Згоден, military.eu дійсно виручає, коли треба швидко й без зайвих нервів отримати спорядження. А з Tradeinn/Trekkinn іноді можна зловити справжні «скарби», але треба мати терпіння з доставкою й відстеженням замовлення.
9 серпня, 19:14
комфортний сон у наметі залежить від правильного вибору спорядження. Особливо важливо звертати увагу на температуру комфорту спальника та R‑Value каремата, адже навіть найкраща палатка не врятує від холоду, якщо ці деталі не враховані.
10 серпня, 10:12
Абсолютно вірно. Спальник з правильним температурним режимом і якісний каремат це основа комфортного сну. Навіть найкращий намет не допоможе, якщо під тобою холодно і спати незручно. Особисто я користуюся спальником Pentagon Tac Maven Sentinel з military.eu https://military.eu/ua/p/pentagon/spal-nij-mishok-pentagon-tac-maven-sentinel-greek-lizard-70761він трохи коштує, але повністю виправдовує цю ціну: теплий, якісний і дуже зручний для тривалих походів.
10 серпня, 14:10
Pentagon Tac Maven Sentinel виглядає справді надійним варіантом для серйозних походів. Я теж переконався, що інвестиція в хороший спальник повністю себе виправдовує — спиш тепліше, відпочиваєш краще і не думаєш про холод серед ночі. Як він показав себе у вологу погоду чи при сильному вітрі?
13 годин назад
А який R-Value каремата для тебе виявився оптимальним у літніх і осінніх походах?
10 серпня, 14:09
Часто новачки недооцінюють, наскільки критичні ці параметри. Якщо спальник не відповідає температурі ночі, а каремат має низький R-Value, то навіть у дорогому наметі можна добре змерзнути. Я завжди підбираю комбінацію так, щоб мати запас у кілька градусів від прогнозу, і беру каремат з R-Value не нижче 3 для міжсезоння. А ти орієнтуєшся на офіційні показники чи більше довіряєш власному досвіду?
13 годин назад
Я б сказав — орієнтуюся на обидва. Офіційні показники дають гарну відправну точку, але в реальних умовах усе залежить від вологості, вітру, твого обміну речовин і навіть від того, що ти їв перед сном. Бувало, що спальник із комфортом +5 °C у суху й тиху ніч грів нормально при +2 °C, а іноді при тих самих +5 °C і вітрі доводилось закутуватись у все, що було під рукою.
13 годин назад
Багато хто думає, що головне — теплий спальник, але без каремата з нормальним R-Value тепло втече в землю дуже швидко. Перевірено на власному досвіді — в наметі можна замерзнути навіть улітку, якщо економити на ізоляції.
31 липня, 12:45
Теж колись шукав надійний інтернет-магазин із туристичним спорядженням, щоб не переплачувати. Можу порадити military.eu хороший вибір, якісні бренди і часто є розпродажі. Ціни реально лояльніші, ніж у багатьох місцевих магазинах, а доставка з ЄС швидка і без проблем. Ще варто дивитись на акції і комплекти, іноді можна непогано заощадити.
9 серпня, 19:21
Згоден у них досить не поганий вибір сам часто дивлюсь собі там речі недавно там купив мультитул https://military.eu/en/p/leatherman/leatherman-wingman-multitool-with-sheath-27069 якість топ
10 серпня, 10:12
Абсолютно, military.eu це надійний магазин із хорошим асортиментом і приємними цінами. Мультитули там справді круті, сам користуюся Leatherman Wingman зручний, міцний і дуже функціональний інструмент для будь-яких задач у поході чи на кожен день.
10 серпня, 14:11
Military.eu справді виручає, коли хочеться взяти щось брендове за адекватні гроші. Асортимент там доволі широкий — від одягу й взуття до серйозного спорядження.
13 годин назад
Не можу не погодитися брав там https://military.eu/en/p/badger-outdoor/badger-outdoor-solid-multitool-black-2250182 все сподобалось до мене швидко доїхав
30 липня, 10:58
я користуюсь military.eu недавно купив собі портфель там ось такий https://military.eu/ua/p/mfh/rjukzak-mfh-bw-combat-65-l-operation-camo-1244550
31 липня, 12:46
Круто, дякую за рекомендацію! Цей рюкзак виглядає дуже міцним і функціональним саме те, що треба для походів і активного відпочинку. Як тобі комфорт і місткість?
9 серпня, 19:37
Цікаво, а як тобі рюкзак MFH BW Combat 65L? Чи зручний він для тривалих походів і наскільки добре тримає навантаження? Можливо, є якісь особливості чи лайфхаки у використанні
10 серпня, 10:13
Сам користуюся цим рюкзаком дуже зручний, зручні лямки і багато відділень для організації речей. Навантаження тримає добре, навіть коли повний до країв. Ідеальний варіант для тривалих походів, особливо якщо хочеш комфорт і порядок у спорядженні.
10 серпня, 14:14
я собі теж там портефль брав але другий https://military.eu/ua/p/brandit/rjukzak-brandit-kampfrucksack-molle-65-l-coyote-1021613
18 липня, 19:17
Цікавий допис! Повністю погоджуюсь, що правильний вибір спорядження — це запорука комфорту і безпеки в поході. Особливо важливо враховувати погодні умови та власні потреби. А як ти зазвичай вибираєш каремат і спальник? Чи маєш якісь улюблені бренди або моделі?
20 липня, 10:42
Я вибираю каремат і спальник, орієнтуючись насамперед на сезон і тип походу. Для теплих літніх ночей люблю легкі і компактні моделі, а на холод утеплені та з хорошою теплоізоляцією.
13 годин назад
Я теж помітив, що універсального комплекту на всі випадки життя не існує — краще мати кілька варіантів під різні сезони.
30 липня, 11:00
Правильне спорядження — це половина успіху в поході. Щодо каремата і спальника — я зазвичай орієнтуюсь на сезонність і вагу. Спальник обираю з комфортною температурою, а не екстремальною — для Карпат беру щось із комфортом до 0°C. Ідеально підходить пуховий тип, якщо немає злив, або синтетика для сирих умов. Із брендів подобається Sierra Designs, Aegismax, Cumulus.
31 липня, 12:47
Цікава тема! Особисто я також намагаюсь підбирати спальник і каремат за сезоном і вагою. Пухові спальники супер для сухої погоди, а синтетика краще у вологу. А як щодо компактності рюкзака? Чи маєте поради, як оптимально пакувати спорядження?
13 годин назад
Повністю підтримую вибір пуху для сухої погоди й синтетики для вологих умов — сам не раз переконувався, що мокрий пух швидко втрачає тепло. Sierra Designs і Cumulus справді роблять легкі та теплі моделі. А ти більше користуєшся трьохсезонними спальниками чи маєш окремі для літа й зими?
9 серпня, 19:37
Дякую за думку! А які саме параметри для тебе найважливіші при виборі каремата і спальника? І чи є улюблені бренди, яким довіряєш вже не перший сезон
10 серпня, 10:14
Для мене найважливіше це баланс між вагою, теплоізоляцією і комфортом. Каремат обираю з хорошим R-Value, щоб було тепло навіть на холодній землі, але при цьому не дуже важкий і компактний. Спальник шукаю з урахуванням температури комфорту щоб не мерзнути, але й не перегріватися. Особисто довіряю брендам, як Sierra Designs, Cumulus і Pentagon у них хороша якість і довговічність. А ти які моделі найбільше цінуєш?
13 годин назад
баланс — ключовий. Я найчастіше користуюся надувними карематами Therm-a-Rest NeoAir за легкість і теплоізоляцію, а зі спальників подобаються Sea to Summit Spark та Marmot Helium — компактні, теплі й надійні. Люблю також мати запасні варіанти для вологих умов.
10 серпня, 14:45
Для мене найважливіше при виборі каремата — це R-Value під сезон, вага та компактність. На літо беру легкий надувний з R-Value близько 2, на зиму — 4 і вище, іноді комбіную з пінкою для надійності. Щодо спальника, то завжди орієнтуюсь на температуру комфорту трохи нижчу, ніж прогноз на ніч, і обираю пух або синтетику залежно від умов. З брендів довіряю Therm-a-Rest та Sea to Summit для карематів, а для спальників — Marmot і Pinguin.
13 годин назад
згоден щодо комбінування надувного каремата з пінкою для додаткової надійності взимку — сам не раз так робив. Therm-a-Rest і Sea to Summit дійсно класні, легкі й добре тримають тепло, а Marmot і Pinguin дають надійну ізоляцію й комфорт
10 серпня, 14:37
Я зазвичай починаю з умов, у яких планується ночівля: температура, вологість, рельєф місцевості. Для каремата дивлюсь на R-Value (зазвичай беру не нижче 3 для міжсезоння) і вагу
13 годин назад
Зазвичай починаю з умов походу — сезон, прогноз, висота. Для літа можу брати легший спальник із температурою комфорту близько +10 °C і каремат з R-Value 2–2.5, а для міжсезоння — вже запас у кілька градусів і R-Value не менше 3. З брендів подобаються Therm-a-Rest (NeoAir) за легкість і теплоізоляцію та спальники Sea to Summit або Marmot — комфортні й надійні.
2023, 15 листопада, 10:35
З того, де сам купував спорядження:
https://www.backcountry.com/
https://www.exxpozed.eu/
https://ultralightoutdoorgear.co.uk/
https://www.gossamergear.com/
Також можна купувати одяг і спорядженя напряму на сайті виробника. Рекомендую такий підхід - спочатку визначтесь з конкретним товаром, який хочете придбати, а потім вже шукайте по всьому світу де його дешевше купити.
18 липня, 19:18
Класний підхід! Дійсно, порівнювати ціни на конкретну модель — дуже розумна стратегія. Часто можна знайти хороші знижки або вигідні умови доставки, особливо якщо моніторити кілька міжнародних сайтів одразу. А як щодо доставки в Україну з цих магазинів? Чи були якісь складнощі з митницею чи логістикою, чи все проходило гладко?
31 липня, 12:47
Дуже важливе питання! З мого досвіду, доставка в Україну з європейських магазинів зазвичай проходить без проблем, особливо якщо сума не дуже велика. Але з США чи Великої Британії може бути більше питань з митницею і податками. Military.eu, наприклад, має склад в ЄС, тому з ними мінімум клопотів і швидка доставка.
9 серпня, 19:39
Цікаво, а як у тебе проходить досвід з доставкою в Україну? Чи доводилось стикатись з проблемами на митниці або затримками в логістиці? І які служби доставки вважаєш найнадійнішими?
10 серпня, 10:14
Досвід з доставкою в Україну в мене в основному позитивний, особливо коли замовляю з європейських магазинів. Найчастіше проблем із митницею не виникає, якщо вартість не дуже висока і всі документи оформлені правильно. З США чи Великої Британії бувають затримки через додаткові митні процедури і податки, тож там треба бути готовим. Зараз найчастіше користуюся military.eu у них склад у ЄС, тож доставка швидка і без зайвих проблем. З логістичних служб довіряю перевіреним кур’єрам, які працюють в Україні та ЄС наприклад, DPD чи GLS. А у тебе який досвід?
13 годин назад
Можу порадити ще сайт military.eu теж классний сайт доставка 5 днів ціни не великі а якість шикарна я неділю тому замовив мульти тул (поссилання https://military.eu/en/p/badger-outdoor/badger-outdoor-solid-multitool-black-2250182 )
2023, 21 квітня, 15:57
Коли збираєтесь у похід, також не забудьте придбати якісні ліхтарики.
18 липня, 19:20
Абсолютно згоден! Якісний ліхтарик у поході — це не просто зручність, а й питання безпеки. Бажано брати налобні моделі з декількома режимами яскравості та довгим часом автономної роботи. А ще краще — якщо з живленням від акумулятора 18650 або з можливістю зарядки від powerbank. До речі, на military.eu часто є надійні моделі з тактичного сегменту — саме те, що треба для реальних умов.
20 липня, 10:43
Це не просто зручність, а справжня необхідність у поході. Особливо ціную налобні моделі з кількома режимами, щоб можна було швидко підлаштувати освітлення під ситуацію. А живлення від 18650 чи можливість зарядки від павербанку — це великий плюс для довгих походів.
31 липня, 12:48
Повністю підтримую! Ще б додав, що варто звертати увагу на вагу і водонепроникність ліхтарика в горах погода буває непередбачувана. Ідеально, коли ліхтарик не боїться вологи і не додає зайвого вантажу.
9 серпня, 19:41
Повністю підтримую! Налобні ліхтарі — найзручніші, особливо коли руки зайняті. Акумулятори 18650 — це теж великий плюс: довго тримають заряд і легко замінюються. Military.eu дійсно має крутий вибір, особливо серед тактичних моделей. Який ліхтарик у тебе зараз? Можливо, порадиш щось для тривалих походів?
10 серпня, 10:15
Повністю згоден! Налобні ліхтарі — це мастхев у будь-якому поході, особливо коли руки зайняті. Зараз використовую модель Fenix з живленням від акумуляторів 18650 тримає заряд довго і дуже надійний. Military.eu дійсно має класний вибір, і там часто бувають акції, тож можна взяти якісний ліхтар за хорошою ціною. Якщо шукаєш щось надійне для тривалих походів раджу звернути увагу саме на моделі з регульованою яскравістю і водонепроникністю. А який у тебе зараз?
30 липня, 11:00
Цілком згоден! Без хорошого ліхтарика в поході як без рук — особливо, коли ночуєш у лісі чи вирушаєш рано вранці. Раджу звернути увагу на налобні моделі — руки вільні, а світло завжди там, куди дивишся. Особисто користуюсь Petzl або Convoy, залежно від потреб: Petzl — легкий і економний, а Convoy — потужний і надійний. А ти якими ліхтариками користуєшся в походах?
9 серпня, 19:42
згоден сам купив собі на всякий випадок https://military.eu/en/p/olight/olight-o-pen-mini-2-pen-black-2808131
2023, 28 березня, 09:00
Якщо шукаєте якісне пухове спорядження: https://www.rockfront.com.ua
2023, 14 березня, 15:28
https://www.tradeinn.com/trekkinn/en Тут брав більшість нового одягу та спорядження. Можна додатково чекати/шукати знижки, багато залежить від вартості і каналу пересилання. Деякі речі значно дешевші, деякі майже в таку ціну, як в нас, але асортимент набагато більший (моделі, розміри). Добре шукати нові дорогі брендовані речі за помірну ціну. Якщо вас більше цікавить середній і нижній ціновий сегмент, то в інших місцях можна знайти більш цікаві пропозиції. Але їх багато, де я щось епізодично купував. Не системно, тому чіткої поради дати не можу.
18 липня, 19:19
Дякую за детальний відгук! Згоден, що Tradeinn/Trekkinn — зручний варіант із великим вибором, особливо якщо полювати на знижки. Але якщо говорити про середній ціновий сегмент і речі для щоденного використання чи походів в умовах України — варто також глянути на military.eu. Там часто бувають практичні речі (взуття, рюкзаки, EDC-аксесуари) з хорошою якістю за адекватною ціною, плюс доставка в Україну працює стабільно. Зручно, якщо потрібне спорядження швидко і без переплат за бренд.
20 липня, 10:44
Повністю згоден Tradeinn/Trekkinn дійсно зручні, особливо коли шукаєш хороші знижки.Однак для середнього цінового сегменту і повсякденного використання в Україні я теж рекомендую звертати увагу на military.eu. Там часто можна знайти практичні речі взуття, рюкзаки, EDC-аксесуари з гарною якістю за розумну ціну. Плюс доставка в Україну працює стабільно, що дуже важливо.
30 липня, 11:03
Дякую за детальний коментар! Повністю згоден — на trekkinn справді часто можна знайти якісне спорядження та одяг за привабливою ціною, особливо якщо не лінуватися й підловлювати знижки. Асортимент у них дуже широкий, і це плюс, особливо коли потрібна конкретна модель або рідкісний розмір.
31 липня, 12:48
Супер, що торкнулись теми! Tradeinn/Trekkinn дійсно зручні для великих замовлень і знижок. Але military.eu це класний варіант для тих, хто шукає якість і швидку доставку без зайвих переплат. Особливо ціную їх за широкий вибір взуття і EDC-аксесуарів, що реально потрібні в походах.
9 серпня, 19:40
Вітаю! Дякую за детальний відгук про покупки на Tradeinn. Радий, що ти зміг знайти вигідні пропозиції та оцінити широкий асортимент.