Доповнюйте інтерактивну карту Карпат з мобільним додатком

В попередній статті ми описали процедуру додавання вашої інформації на карту Карпат.

Нагадуємо, що інтерактивна карта Карпат редагується спільнотою любителів піших походів Карпатами. Кожен бажаючий може доповнювати карту корисною та цікавою інформацією.

За допомогою мобільного додатку цю інформацію можна додавати прямо під час походу!

За цими посиланнями (тут і тут) маєте змогу перейти до процесу встановлення додатку, реєстрації (якщо потрібно). Реєструватися можна як через веб-сайт, так і через додаток. Якщо вже є акаунт, то просто ввійдіть в свій акаунт через додаток.

Зверніть увагу: поки що наш додаток для Android не зареєстрований в сервісах Google Play, він в процесі реєстрації. Тому встановити його на телефон можна лише прямим скачуванням із неперевіреного джерела.

Отже, Ви вже в Карпатах і на вашому android смартфоні встановлено додаток “В Похід Карпатами”. Ви ввійшли в свій акаунт. Гори вас кличуть, і вам не страшно. Сміливо вирушаєте в похід, бо додаток стає вашим навігатором, інформує про найближчі джерела, вершини, привали тощо.

Мандруючи, ви можете додавати нові об’єкти або коментарі чи фотографії до існуючих об’єктів.

Пам’ятайте, для роботи з додатком інтернет не потрібен, крім початкового завантаження карт перед походом. Ваш телефон може бути “поза мережею” впродовж всього походу. Дані , які ви додали (оновили), будуть збережені на сервері пізніше, коли з’явиться інтернет в телефоні.

Додавання об’єкта відбувається із прив’язкою до координат вашого місцезнаходження. Тобто, ви можете додати новий об’єкт через мобільний додаток тільки знаходячись в тому місці, де розташований об’єкт. Наприклад, біля колиби.

На різних екранах додатку “В Похід Карпатами” є кнопка “додати об’єкт”, у вигляді “плюсика” чи як пункт меню.

Так виглядає екран додавання нового об’єкта. Виберіть фото з галереї або самі фотографуйте за допомогою камери смартфона. Вкажіть назву об’єкта, виберіть тип зі списку. Відразу додавати опис не обов’язково. Це можна зробити пізніше.

І натисніть “Зберегти“.

Далі відбувається процес збереження об’єкту на сервері при наявності інтернету, і він стає видимим для всіх користувачів. За відсутності мережі об’єкт буде збережений лише на телефоні в очікуванні з’єднання.

Цілком можливо, що ваші дані опиняться на сервері вже після походу, коли ви повернетесь до “цивілізації”.

Так виглядає опис об’єкту після збереження. Цю сторінку можна доповнювати інформацією, світлинами, коментарями. Все залежить від активності користувачів додатку. Завдяки вам Карпати стануть доступніші для більшості любителів піших походів.

Також можна редагувати інформацію про об’єкт , якщо ви його додали. Тобто, помилки в назві чи описі – не проблема, їх можна виправити.



P.S. Не забудьте підписатися на наші оновлення у Facebook, щоб знати коли вийдуть нові версії мобільного додатку. Для цього вподобайте нашу Facebook сторінку!
І приєднуйтеся до нашої групи, там ми спілкуємося про Карпати!

Мобільний додаток для android телефонів "В Похід Карпатами"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *