Wandern
Karpaten

Дозвіл прикордонників

Kavendish AronVit 2021, 9 Mai, 11:47 33657
Розтлумачте, будь ласка, де його брати та чи складно це взагалі? Може хтось би описав як у нього це пройшло?

Kommentare 57

Nur registrierte Benutzer können Kommentare zum Forum hinzufügen

St[1]mx
Вітаю. Був вчора на КПп Бистрець. Писав попередньо заяву. Відповіді не було. Оскільки я з 2002 року, мене не пропустили, бо спочатку не змогли знайти заяву, а потім сказали що відмова. Після подачі заявки дзвоніть на гарячу лінію і уточнюйте, щоб не було таких випадків.
Altyntsev Oleksii
Був нещодавно в поході зі сторони Рахова, спілкувався з прикордонниками. Краще писати заяву (в мене вона була). Ось тут є деталі - https://vpohid.com.ua/a/borderinfo Якщо у вас є питання і ви не впевнені, наберіть на гарячу лінію ДПСУ попросіть номер відповідного загону та поспілкуйтесь, мені надали там відповіді на всі питання.
Куценко Ірина
Добрий день. Плануємо похід на Шпиці, Ребру з с. Бистрець. Дозвіл потрібен? Чкщо так, то як оформлювати?
Maks
Теж цікавить) і Говерлу в цей список
Apple user
Всім привіт , кому надсилати інформацію що йдемо в похід (проінформувати )на гору Шпиці ?
Андрій
Збираюся на Гриняви. Закинув в черговий раз на Чернівці Заяву. На диво, прийшла відповідь. Переробив, мабуть там якийсь сержант ображений, доколупувався до написаного :-) , ну, і навіть не буду чекати результату. Минулого року в Бистреці трохи завис, рулили на Угорські Скелі, то з півгодини там промарудили, але пустили))) Минулого місяця йшов з с.Говерли на Туркульські озера і потім на ЧХ. То стояли прикордонники, але тільки глянули паспорти.
Тетяна Мандзюк
Добрий день плануємо похід на Бребенескул , підкажіть де взяти дозвіл ? які наслідки якщо бути без дозволу?
Ваня
Хтось щось знає про нинішню ситуацію з походами на Говерлу/малу Говерлу? Все ок?
Марина Попович
Добрий день, підскажіть під ласка потрібна прикордонна перепустка якщо підійматися на гору Говерла?
Nataliia Koliada
Чи потрібен дозвіл щоб добратись до гори Хомʼяк?
Марина Попович
Теж цікавить і це питання
Irinka
Також цікавить
Stas
Ні не потрібно
Apple user
Добрий день , ні
Ivan
Доброго дня, підкажіть чи потрібен дозвіл на машрути на Ґорганах ?
Яворський Олег
В Горганах ніяких дозволів не потрібно. 2 тижні тому ходили на Сивулю
SashkoZP
Вітаю, підкажіть новачку, куди звертатись і як це робиться оформлення дозвільних документів, хочемо поїхати в район Кваси, Рахів, Петрос. Дякую
Ирина Мануйленко
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, чи розібрались ви в цій темі? Як брати дозвіл, або на які маршрути можна піти без дозволу?
Иван Розінков
Мені ця тема дуже цікава. Дякую автору.
Дмитро Гдульський
Всім привіт, підкажіть чи в похід на Піп Іван (Чорногора) потрібний дозвіл?
A. Borcha
Ні не потрібен, потрібне повідомлення пв прикордонний загін, за 3 робочих дня, про заїзд в прикордонну зону ( дземброня, шибене-зелене
Olena
Не підскажете куди саме надсилати заяву?
A. Borcha
chernivci_zagin@dpsu.gov.ua
Віталій Замулінський
всім привіт, чи на підході до гори шпиці озеро несамовите потрібні якісь дозволи?
Roman Gelembjuk
Ні. Не потрібні
Коля Красовский
Для того щоб проїхати через кпп в селі Бистрець потрібно особистий дозвіл Начальника 31 прикордонного загону. Пишете листа на пошту chernivci_zagin@dpsu.gov.ua. Отримуєте шаблон заяви. Відправляєте заповнену заяву і чекаєте 5-10 днів на результат. Ваші дані мають передати прикордонникам на кпп. Ми не дочекавшись відповіді приїхали на кпп, де нас розвернули. Майте наувазі.
Beata
Добрий ранок. За кілька днів ми хочемо пройти маршрут від Дземброні до Квасів. Nam потрібен дозвіл? Ми з Польщі.
Коля Красовский
Зі слів прикордонника на посту, дозвіл потрібен чоловікам (громадянинам України). Жінкам і дітям дозвіл не потрібен.
Green
думаю що вам взагалі тут у нас гуляти добре)) якщо шо то паспорт покажете і все. це українців ,хлопців, тримають заручниками без закону, тому й така суєта з цим кордоном.
Богдан Маленко
Доброго вечора підкажіть будь ласка планую з Дземброні від Піп Іван до Петроса та до Квасів, потрібні якісь дозволи?
Андрій Ал
Не треба. Тільки якщо підете на Мармароси
Oleksandra
Так, під час воєнного стану потрібно. Вчора були в цьому районі. Хлопця не пропустили. Стоїть ТЦК на вʼїзді до Дземброні.
Анна
Олександро, а ви не знаєте чи потрібен дозвіл на жінок і дітей?
Serge
Хтось отримував дозвіл, чи може вже навіть ходив з ним Мармаросами під час воєнного стану?
Святослав Макаренко
Доброго дня. Планую похід на Піп Іван Чорногорський. Підйом з села Явірник (Шибене). На скільки мені відомо, в селі розташована прикордонна застава. Підкажіть будь ласка. Чи потрібно повідомляти/отримувати дозвіл від даної застави? Якщо потрібно то не могли б поділитись контактами куди звертатись?
Roman Gelembjuk
Не потрібно дозвіл. Але на пропускному пункті треба показати паспорт. Паспорт мати при собі.
Святослав Макаренко
Дякую!
Олексій
Скажіть, будь ласка, чи підійде закордонний паспорт для отримання довзолу у прикордонному загоні
Roman Gelembjuk
Підійде
Олексій
дякую
Іван Фірчук
Ця прикордонна служба працює цілодобово, чи до якої години можна взяти перепустку
Sebastian Pereira
п.17 ПКМУ 1147 Про прикордонний режим!!! Лист до органу ОДК на ділянці якого плануєте похід ( орган це військова частина, а не прик. підрозділ) в Інтернет довіднику ДПСУ є вся ел.почта кожного прик. загону. Лист в друкованому чи скановану копію на ел.почту не пізніще 24 год до початку походу!!! Враховуйте, бюрократію. Оригінал з паспортом чи вод.посвідченням в карман і вперед в гори. Ніяких додаткових пропусків. Читайте законодавство. Але дотримання правил прикордонного режиму з вас ніхто не знімає. Гарних подорожей.
Олег Батуринский
Ходили по мармаросам с 01.07 по 05.07 , отправили заявление на электронную почту примерно за 10 дней до похода , за пару дней до начала пытались дозвонится чтоб узнать про разрешение, но так и не дозвонились , просто приехали в Деловое пришли к погран посту дали паспорта и получили пропуск без вопросов . На тропе пару раз встретили погранцов , спросили про пропуск , но не проверяли его. Думаю все же с пропуском спокойнее ходить , но это не строгая процедура, главное отправить письмо на электронку и ходить с копией .
Roman Gelembjuk
Контакти прикордонного відділення в Діловому
forester-if
Привіт! Якщо детальніше вивчити умови перебування в прикордонній смузі то там немає такого поняття як дозвіл. Є поняття повідомити та проінформувати про свій маршрут та час перебування. Я завжди заздалегідь пишу повідомлення (в мене є форма в ворді де звіряю чи не змінились прізвища начальників) на імя начальника застави, надсилаю на пошту, роздруковую ще два таких самих екземпляра і беру з собою на всяк випадок. Якщо в когось залишились питання, чи відмазки що повідомлення не отримали, вручаю надруковане повідомлення посадовому лицю і цим самим інформую їх. Все. Іноді приходе відповідь з пошти на яку надсилаю : отримано, або прийнято. Все. Ніяких паперових пісульк від них не беру. Можна надрукувати цитату з постанови де чітко вказано : ПРОІНФОРМУВАТИ ПРО СВОЄ МІСЦЕ ПЕРЕБУВАННЯ. Взагалі рекомендую усім відучувати їх від якихось письмових дозволів з Ділового чи ще десь, та діяти саме за таким прикладом.
ispolin
Цікава позиція,хочу пройтись по мармаросах або з ділового ,або з Івана чорногорського..питання до автора : чи можна зразок заяви? І куди її відправляти....був би вдячний за невеличку консультацію на телеграм @ispolin69
ispolin
спс,так виходить що по постановах цієї типу довідки(дозволу) не потрібно,потрібно подати заяву до прикорд.загону...і позвонити уточнити чи прийняті дані .(роздрукувати пару екземплярів)про всяк випадок)
Vova Ryshytiuk
Kavendish AronVit
Вельми дякую! Взагалі, в тому то і була ідея саме тут цю інфу зібрати, бо ж дуже доречна. І було б круто, аби розробники додатку помістили це прямо до маршрутів. Дякую!
Roman Gelembjuk
Куди відправляти заяву і де отримувати остаточну паперову перепустку. Детальної інструкції на всі випадки я не знайшов. Схоже, ситуація виглядає так: Якщо ви ідете в похід по прикордонній території Закарпатської області то ви відсилаєте заяву до Мукачівського прикордонного загону. Нижче в коментарях є емейл. Якщо у ідете по території Івано-Франківськох і Чернівецької областей то заяву посилати до Чернівецького прикордонного загону. Емейла немає, але є телефон. Можна за ним взнати куди посилати заяву. Межа між цими двома прикордонними зонами - гора Стіг (умовний східний кінець "Мармаросів", далі східнше вже Гринявські гори). Також, потрібно отримати паперову перепустку на заставі. Коли ви ідете в мармароси з с.Ділове чи з с.Богдан, то застава має бути по дорозі і прямо там "обиінюєте" роздруковану заяву на перепустку. Але що робити, коли по дорозі немає застави? Відповідь на це питання я ще не найшов . Напевно можна дізнатися за телефонами прикордонних служб.
Roman Gelembjuk
Телефони служб. Я не знаю наскільки вони актуальні на 2021 рік. у 2020 році у фейсбуці писали, що номери актуальні Ці контакти актуальні якщо ви знаходитеся в прикордоннй зоні в Закарпатській області Мукачівський прикордонний загін (031) 312-12-61 Застава Ділове: 03132-324-45 Застава Богдан: 03132-320-42 Ці контакти актуальні якщо ви східніше Закарпатської області Чернівецький прикордонний загін: (0372) 59-19-00 Застава с.Зелене(прислок Шибене) (0372)59-19-58
Roman Gelembjuk
В Інтернеті вже є багато інформації на цю тему. Ми можемо тут узагальнити і зібрати все до купи. Як я розумію, для походу на Мармароси все просто. Потрібно за 2 тижні до походу відправити емейл на адресу mukachevo_zagin@dpsu.gov.ua (Мукачівський прикордонний загін). Цю відправлену заяву треба роздрукувати і вже в самому поході зайти у прикордонний відділ і там отримати перепустку. З собою мати внутрішній паспорт для всіх учасників походу. Тут є приклад заяви https://tinyurl.com/54fnh3jk або тут https://tinyurl.com/ukrkordon
Святослав Мороз
Вітаю, підкажіть будь ласка чи обов'язково надсилати заяву рівно за два тижні до походу, якщо зробити це за менший термін можуть виникнути якісь труднощі?
Олександр
У минулому році на е-пошту заяву не надсилав, а подав одразу у відділ у день походу. Не думаю, якщо ви подасте заяву на електронку менше, ніж за 14 днів до походу будуть якісь проблеми
Олег Маханьков
Минулого року, я робив запит в прикордонну службу, вони відповіли що треба подавати на електронну пошту не пізніше як за 24 год, до походу. Хоча в коментах, люди кажуть що надавали дозвіл і без е-листа, хоча в діловому кажуть що з ним швидше.