24 Oktober, 06:27
Якщо хочеш почати робити ставки в букмекерських конторах, рекомендую звернути увагу на сайт https://animal.kharkov.ua/bonus/ Я сам починав з пошуку гайдів і зрозумілої інформації, і саме тут знайшов багато корисних матеріалів. Вони не тільки допоможуть розібратись у стратегіях ставок, але й дають якісну аналітику. Особливо сподобалося, що все викладено чітко і без зайвих деталей, що для новачка дуже важливо.
2021, 10 September, 16:07
Мне "нравятся" как бизнессмены швыряются фразами "я плачу налоги". Налоги всегда беруться с работников работающих на бизнессменов. Просто собираются через бизнессменов причем 2х или даже 3х кратно если по честному. Что касается Страховок. Страховые кампании по существу имеют банковскую структуру: собирают деньги с большинства, чтоб заплатить меньшинству ну и про себя дорогих не забыть. Т.е. Паразитарна. И сделают все, чтобы не платить. Считаю что содержать и оплачивать службы спасателей должно государство. И чем лучше государство тем лучше и обеспеченнее работа служб. В нашем царстве пожалуй логичнее создание либо частной либо общественной спасательной службы. Т.е. Если частной то все оплачивает клиент в случае ЧС. Или общественной финансируемой теми кто ходит в горы и понимет, что это может спасти им жизнь. Но тут нужно действительно хорошо постараться, чтобы так всё организовать. У нас в стране с этим беда. А вот в частном бизнессе есть подводный камень: им нужны клиенты, и чем больше тем лучше. Я может быть и вызвал вертолёт, но он должен для начала быть. К слову был в голландии лет 15 назад там таксист говорил, что у них есть вертолётное и стоит оно в 2 раза дороже обычного. Я спросил чего так? Он говорит у нас оплачтивается человеческое время а не бензин. Думаю если бы вызов вертушки стоил как вызвать такси такой проблемы бы не стояло.
2021, 22 April, 08:41
Колись в 2007, ходив на Ельбрус, звісно страховку вимагали, перевірили ваше спорядження, чи воно відповідає заявленим критеріям. Якщо спорядження не відповідало, пропонували прокатне. Тоді похід на особисту відповідальність. У випадку непередбачених ексцесів, рятувальні служби МНС, надавали допомогу. Думаю, що ви це вже знаєте. Пропоную у нас теж саме. Звичайно якщо турист за особистою недбалістю створив небезпеку, або потрапив в небезпеку, потрібно, можливо штрафувати таких. До прикладу: в нетверезому стані вів групу, завів на карниз, який обвалився, все обійшлося добре, але рятувальники виїжджали, оштрафувати винуватця.
Реєстрацію в рятувальних службах однозначно, на єдиний номер, якийсь 0800..... Тоді буде зрозуміло хто і куди йшов, що робив і куди вийшов.
2021, 22 April, 05:11
Дуже сумно що доводиться взагалі говорити на таку тему. На мою думку має платити держава. Утримувати рятувальників, забезпечувати всім необхідним, технікою, тощо. При чому дуже щедро винагороджувати їх. А коли рятують або знаходять людей, оплачувати ще більше. Дуже огидно що людське життя ні за що не рахується, а вони виконують дуже важливу і неоціненну роботу. Ліси вирізати і збувати за кордон за шалені гроші нічого не заважає. А платити рятувальникам немає з чого. Шкода що в нас все так побудовано. Спасіння утопаючих, справа самих утопаючих
Для прикладу всусідній Польші рятувальники оснащені всією необхідною технікою, проходять жорсткий відбір і тренування, мають гелікоптер, який БЕЗКОШТОВНО доставляє і здійснює спецоперації для потерпілих. В сусідній Словаччині за це доведеться заплатити (за послуги гелікоптера)
2021, 22 April, 05:26
Я не можу погодитися з цим на 100%. Рятувальники в горах основному рятують туристів, які пішли туди добровільно і часто з нехтуванням правил.
Ми можемо допустити, що рятувальники мусять врятувати того, з ким сталася неочікувана біда . Але турист, який зимою йде на високогір'я без належної підготовки це інша справа. Чому платники податків мають фінансувати такі ситуації? Вже давно винайдена така річ як страховка.
Немає державних грошей, є тільки гроші платників податків. І получається , що платник податків, який в гори ніколи не ходив має заплатити за порятунок безвідповідального туриста (звичайно біда стається і з відповідальними туристами також)
2021, 22 April, 05:47
То окрема розмова) Я і не вважаю що мають платити за все підприємці. В тому то і справа, що в державі як такої одиниці як рятувальники толком немає, все на добровільній основі і на волонтерах. В нас скрізь хочуть обдерти підприємців. В ідеалі так не має бути, але на даний час маємо що маємо. Я не проти платити кошти за благоустрій і страховку для рятувальників, якщо це зроблять розумно, і ці кошти будуть іти за призначенням, а не просто ще один спосіб збити додатково грошей незрозуміло за що
2021, 22 April, 05:53
Я маю на увазі, самі мандрівники могли би оформляти страховку. І у випадку якоїсь ситуації страхова оплачувала би рятувальну операцію.
Ідеш зимою в похід купи страховку за 100 грн. І страхова заплатить рятувальникам якщо треба допомога тобі
2021, 22 April, 06:00
Я Вас зрозумів що маєте на увазі, я говорю не від обуреної особи підприємця, а як раз висловлюю свою думку як мандрівник. Без проблем заплачу кошти, якщо все буде нормально налаштовано, і я знатиму що ці кошти використовуються за призначенням, навіть більше, згоден був би платити за вхід, утилізацію сміття, за маркування маршрутів, і їх благоустрій
2021, 21 April, 19:07
Не зовсім по темі але частково. Може бути корисно. Є такий додаток sos, який відправляє смс з координатами на обрані номери. Так можна проінформувати близьких і рятувальників, працює по gps, можливо прикрутите щось подібне в свій додаток
2021, 8 März, 12:36
Оптимальний підхід. Літні карпати не трогаєм. (Аварія - визвав рятувальників - знесли, поїхали до села/міста в лікарня. Потім перерахували їм 200-500грн за спаси (якщо людина добра, має із чого і т.п. Альтернатива - страхівка. 25-40грн/день. Із чітким описом хто що отримує).
Зимові гори. Тут розрізняєм комерцію та не комерцію. Бажано мати страхівки, 40-60грн/день, щоб якщо щось - покривала страхова. А якщо спаси і страхівки нема - покриває той, кого спасають. Якщо комерція - покриває керівник групи!
І знову ж, треба сюда поставити різні штатні та нештатні ситуації. Наприклад, травма-спуск - одна сума, пошук 2-3 сутки інші суми. Але потрібно встановити верню планку, неважно скільки витратить держава, верня планка скажімо 5тис грн.
І це мають зробити самі рятувальники. Вони мають накатати бюджет, скажімо спаси на стежці на Говерлі чи десь в їенях на боці Грофи. Старт - також 200грн.
Це так, із одного боку. Із інчого, в чому велика проблема окрім снгіу? - вірно, звязок. Супутниковий тел коштує біля 1000 доларів. І його ніхто купляти не буде. Тому треба якись гпс маячок за 50-100грн, який буде тримати заряд на морозі, і буде 2 функції: получання gps координати і кнопка sos, яка напряму звязана із рятувальниками. нажав - із тобою пробують звязатись, нема звязку - виходять. Але вже не блудять кругами, а точно знають куда іти/їхати. І це був б дуже корисний зимою гаджет.
2021, 8 März, 12:55
так. маячок був би дійсно корисний. лише не знаю чи є такі. щоб міг передати дані без мобільного звязку.
може є якісь радіо маяки, без зворотнього звязку
2021, 7 März, 16:24
Ось ще одна історія.
Рятувальники надали допомогу групі туристів у горах⤵
7 березня о 08:15 до Служби порятунку звернулись туристи та повідомили, що вони, в кількості 10 осіб, знаходяться на г. Смотрич та потребують допомоги в супроводі до підніжжя гори.
О 08:30 для проведення пошуково-рятувальних робіт було направлено рятувальників поста на г. Піп Іван Явірницького пошуково-рятувального відділення, а о 09:30 для супроводу групи туристів з полонини Смотрич до с. Дземброня додатково було направлено рятувальників Верховинського пошуково-рятувального відділення.
О 10:30 рятувальники прибули до групи туристів та розпочали їх супровід до полонини Смотрич.
О 13:00 рятувальники супроводили групу туристів до полонини Смотрич, де вони виявили бажання залишитися в будиночку лісника для продовження свого відпочинку.
2021, 8 März, 09:36
з таких туристів я би просто штраф брав. Це що вам, "рятувальники по визову"?
2021, 3 März, 12:08
В 2019 році на Гимбі також зник турист, з Києва, шукали п‘ять діб, знайшли, живий. Відійшов від маркованого маршруту. Було задіяно 50 рятувальників і витрачено наскільки пам‘ятаю 40 тис гривень. Це із сюжету ТСН. Коли його питають, чи будете
ви ще раз йти в гори по фрірайду, здивовано відповів звичайно ж так... без жодних докорів сумління і відчуття провини. Держава звичайно ж від нього не вимагає компенсації. Так ось:
Перше. До попереднього коментатора oleg. Їм зарплату з чиєї кишені плятять!? Може не з твоєї, але з моєї точно, бо я підприємець і сплачую податки. За ці гроші не рятувальні операції мають проводити, а маркування маршрутів і т.п. Що є зроблено. Чому за його самовпевненість і дурість має платити вся держава!?
p.s. я не маю близьких або родичів серед рятувальників, просто говорити що це їхня робота і не говорити про дурість певних «туристів» неправильно.
Друге. Для відповідальних туристів і мандрівників немає потреби сплачувати страховку. Справжні туристи дослухаються до рекомендацій рятувальних служб про погодні умови і марковані маршрути. А ці невідповідальні туристи постійно наражають на небезпеку не лише себе, а й інших. Гори - зона підвищеної небезпеки! Коли це вже всі зрозуміють.
Третє. Рятувальні служби існують для того щоб рятувати тих хто дійсно в небезпеці не через свою дурість, а через обставини від них не залежні.
Четверте. Найважливіше. У таких випадках як цей і подібні держава, має стягувати
витрачені кошти з цих туристів.
Можливо моя думка не всім сподобаєть, а комі ні, то наведіть контраргументи чому за рятування туристів не мають сплачувати
самі туристи
p.s. Мова не йде про тих, хто відповідально ставиться до гір і поважає їх, дотримується рекомендацій і зауваг, але в силу тих чи інших обставин їх довелось рятувати!
В кінці кінців рятують всіх, і тих і інших, просто деякі з врятованих мають покрити витрати, це буде справедливо. І тоді обговорення не маю сенсу. Просто постійно одне і теж, їм говориш а вони по-своєму!
2021, 3 März, 12:26
Бувають дійсно форс мажорні ситуації. В таких випадках держава може безкоштовно рятувати.
але є свідомий ризик, як у випадку фрірайдерів.
Мені очевидно, що має бути страхування